dobroge.tv

Live

Cel mai aglomerat weekend de pe litoral. Peste 180.000 de turiști sunt așteptați în staţiunile de la malul mării

13 august 2021
Publicitate

Peste 180.000 de turiști sunt așteptați în acest weekend pe litoral, potrivit estimărilor oficiale. De Sfânta Maria, va fi vârful sezonului estival, după care numărul turiștilor o să scadă treptat. Față de anul trecut, când restricțiile impuse i-au făcut pe oameni să nu mai vină în număr mare pe litoral, anul acesta hotelurile sunt pline. Operatorii din turism le-au pregătit oamenilor diverse surprize: spectacole, fanfară, focuri de artificii, dar și mâncare delicioasă.

A fost forfotă vineri dimineață în recepțiile hotelurilor din Mamaia. O parte dintre turiști și-au luat concediu special pentru a petrece acest weekend pe litoral, serbându-i pe cei care poartă numele Maicii Domnului.

Distracția este principala atracție de pe litoral. Plaja, cluburile, terasele, Satul de Vacanță sau Ziua Marinei sunt doar câteva dintre atracții.

"Deocamdată suntem în recunoaștere, ne odihnim de pe drum. Vrem să mergem la cluburi. N-am mai fost în Mamaia de vreo 6-7 ani. S-au schimbat multe lucruri pe aici", a spus un turist.

Acest weekend se anunță a fi cel mai aglomerat de la începutul sezonului estival. Apoi, însă rezervările ar urma să scadă treptat, conform estimărilor.

"Cu siguranță este cel mai aglomerat weekend de vara aceasta, este vârful sezonului. Gradul de ocupare este aproape de 100% în aproape toate stațiunile. Vorbim aici de Mamaia care este ocupată aproape în întregime, dar și sudul litoralului", a declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

La un hotel de 3 stele de pildă, o cameră dublă pe noapte cu mic dejun inclus este în jur de 500 de lei în această perioadă.

"Evident că acest weekend este cel mai important, este weekend-ul marcat de sărbătoarea Sfintei Marii. Ca de fiecare dată, exceptând anul trecut, hotelul nostru este încărcat la capacitate maximă în acest weekend", a declarat Iulian Tenie, manager hotel.

"Weekend-ul acesta este plin, gradul de ocupare este de 100%", a declarat Oana Tănase, manager hotel.

La un hotel de 5 stele din nordul stațiunii Mamaia, tarifele de cazare pornesc de la 300 de euro pentru o cameră standard. Cu toate acestea și aici hotelul este aproape în întregime ocupat.

"Este un weekend foarte aglomerat, ne aflăm în acest moment în proporție de 90%. Așteptăm foarte mulți oaspeți să ne treacă pragul weekend-ul acesta. În data de 15 vom avea o fanfară, un spectacol, focuri de artificii, mâncare tradițională și multe alte surprize", a spus Maria Cuceanu, șef recepție hotel.

Pe 15 august, nu mai puțin de 2,2 milioane de români își serbează onomastica, dintre care 1,8 milioane sunt femei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233