dobroge.tv

Live

Ziua Marinei, în pandemie: fără Zeul Neptun şi scenele spectaculoase din ceilalţi ani. Cei prezenţi trebuie să aibă un test PCR negativ sau să fie vaccinaţi

12 august 2021
Publicitate

Ziua Marinei Române va fi sărbătorită pentru al doilea an consecutiv în condiţii de pandemie. Va lipsi Zeul Neptun, vor lipsi multe scene spectaculoase de bătălii navale, iar publicul nu va avea acces în preajma marinarilor și-a navelor de luptă. În ideea de a nu aduna mulțimi uriașe într-un singur loc, navele de luptă vor fi trimise în largul mării, iar puținele ceremonii vor fi în Portul Constanța. Va fi organizată, în schimb, Ziua Porților Deschise, sâmbătă, însă doritorii vor avea acces în dana militară doar cu test PCR, dovada vaccinării sau a trecerii prin boala COVID-19.

Elicopterele vor survola flota de război, iar marinarii vor defila prin fața Gărzii de Onoare. Ziua Marinei va înseamna un ceremonial naval în portul militar, fără mult fast și în absența scenelor de luptă. Apoi vapoarele ieșite-n largul mării se vor alinia pentru paradă. Turistii nu trebuie să vină la Constanța pentru a le vedea pentru că navele vor defila pe mare până la Năvodari și înapoi.Pe deasupra plajei vor trece în survol la mică altitudine mai multe avioane militare românești, britanice și americane.

Pe 14 august, va fi organizată Ziua Porților Deschise - singurul moment în care marinarii vor primi oaspeți din afară. Sâmbătă, așadar, turiștii și localnicii sunt asteptați în port să viziteze navele de luptă în ancoră la cheu.

Pentru că se așteaptă la zeci de mii de oameni în intervalul 9.00 - 16.00, medicii militari impun măsuri de pandemie. Pe fiecare navă de război, accesul va fi monitorizat și limitat de santinele astfel încât să nu fie mai mult de câțiva zeci de oameni în orice clipă. Iar la intrarea în Portul Militar, turiștii vor trebui să prezinte documente medicale la punctul de control.

"Fie testare PCR sau antigen nu mai veche de 72 de ore, certificat de vaccinare COVID sau o adeverinţă care atestă trecerea prin boală", a declarat Lucian ALexandru, medicul șef al Forțelor Navale.

Copiii sub 12 ani nu trebuie să prezinte niciunul din aceste documente. Ediția din acest an a Zilei Marinei Române este dedicată tuturor marinarilor, dar și împlinirii a 161 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233