dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Teren din cartierul Inel II, cosit și igienizat după protestul inedit al locuitorilor din zonă: ''Aici nu se plătește parcare până nu amenajați spațiul verde''

CONSTANŢA. Teren din cartierul Inel II, cosit și igienizat după protestul inedit al locuitorilor din zonă: ''Aici nu se plătește parcare până nu amenajați spațiul verde''
12 august 2021
Publicitate

Un teren viran din cartierul Inel II a fost cosit și igienizat încă de la primele ore ale dimineții. Acțiunea este rezultatul unui protest care a avut loc miercuri în zona Marvimex. Este vorba despre niște afișe care au fost lipite pe panourile de informare privind parcarea. Oamenii s-au săturat să aibă de-a face cu același peisaj plin de buruieni și gunoaie, așa că și-au manifestat nemulțumirea față de taxa parcării.

,,Aici nu se plătește parcare până nu amenajați spațiul verde” – este mesajul prin care unii dintre constănțeni s-au revoltat miercuri față de taxarea parcării. Oamenii au lipit afișe pe panourile care prezentau regulile pentru taxare, nemulţumiţi fiind de modul în care arată întreaga zonă. Protestul a fost unul reuşit. Joi dimineață, o echipă a Primăriei a venit să igienizeze zona.

"Spunea o femeie de serviciu care mătura strada că a văzut și șerpi pe sub mașinile oamenilor. Veneau de aici, din plantația asta de bălării și gunoaie", a spus un constănţean.

Deși problema a fost rezolvată, locuitorii zonei tot au câteva nemulțumiri. Sunt deranjați că li se cer bani pentru parcare, în situația în care nu li se oferă minime amenajări în cartier.

"Mai întâi, Primăria și Consiliul Local trebuie să ofere ceva cetățenilor ca să ceară la rândul lor ceva. Noi venim mai întâi cerem, vrem bani, vrem să luăm un milion pe zi pe parcare, dar în rest ce? Nimic", a spus un alt constănţean.

"Dacă l-ar face un parc pentru copii, ar fi cel mai bine. De ani de zile este un loc în care sunt numai gunoaie, altceva nu este", este de părere un alt constănţean.

Oamenii spun că angajații municipalității ar veni rar să igienizeze locul, iar așa vegetația nu are cum să fie ținută sub control.

"Peisajul ăsta e de mult. În fiecare an e aceeași poveste, lumea a început să curețe singură. În primăvară s-a curățat, la fiecare 4 ani vin, fac fotografii, spun că o să facă loc de joacă, dar nu s-a întâmplat absolut nimic", spune un locuitor din zonă.

Reprezentanții Primăriei Constanța susțin că terenul în cauză este în atenția lor de mult timp, însă acesta este într-o situație juridică incertă la momentul actual. Abia după ce va fi măsurat, cadastrat și intabulat se va putea transforma într-un punct de interes pentru cetățenii zonei. Până atunci, autoritățile îi roagă pe constănțeni să se poarte civilizat.

“Oamenii au tot dreptul să protesteze, dar trebuie să o facă într-un mod legal. Amplasarea de orice fel de autocolant sau chiar distrugerea stâlpilor cu regulile pentru parcare pot atrage sancțiuni sau chiar pot fi infracțiuni în cazul în care se distruge mobilierul stradal”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanţa.

Conform panourilor, cartierul Inel II se încadrează în zona 2. Aici, în intervalul orar 08.00-16.00, de luni până vineri, locurile de parcare de reședință libere pot fi ocupate de orice altă persoană decât titularul rezervării, doar cu plata tarifului aplicabil zonei. Adică 1 leu pe oră.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233