dobroge.tv

Live

300 de locuri în 4 creșe de stat – atât numără orașul Constanța. Autoritățile anunţă că urmează să fie reabilitate unele creșe din municipiu

11 august 2021
Publicitate

Creșele se redeschid pe 13 septembrie la capacitatea maximă de 300 de locuri. Vestea bună este doar pentru părinții care au prins loc, ceilalți trebuie să găsească soluții. Iar dacă bunicii nu sunt o variantă, unii adulți trebuie să scoată bani în plus din buzunar pentru educația timpurie a celor mici și aleg unitățile private. Momentan în orașul nostru funcționează doar 4 creșe de stat.

Pe 13 septembrie, copiii înscriși la creșă se vor întoarce în băncuțe. Din câteva mii de copii sub 3 ani în Constanța, doar 300 au prins un loc în învățământul antepreșcolar. Părinții care se apropie de sfârșitul concediului de creștere a copilului sunt îngrijorați.

"Lucrul acesta nu este un lucru bun, nu este avantajos pentru nicio mămică. Dar având în vedere că acestea sunt condițiile, trebuie să găsim soluții alternative",a spus o constănţeancă.

Însă acestea costă. Pentru o lună de creșă particulară, părinții scot din buzunar echivalentul unui salariu minim pe economie, lucru pe care nu toți și-l permit.

"Am optat pentru privat pentru că m-am hotărât un pic mai târziu și locurile erau deja ocupate. Noroc că există creșele private. În jur de 1.500 de lei pe lună"

"Inițial, optasem pentru înscrierea la creșă, dar am înțeles că sunt foarte puține locuri, extrem de mulți copii. Într-un final, am optat pentru înscrierea lui la creșă, dar în sistem privat"

Aceste 300 de locuri sunt repartizate în patru creșe de stat funcționale. Doar atâtea au mai rămas în municipiul Constanța, din 25 câte erau acum 30 de ani. Una dintre ele este cea de pe aleea Pelicanului, din zona CET.

Măsurile anti-Covid sunt respectate temeinic. Există culoare de trecere marcate, dezinfectant, un cabinet medical și o cameră pentru izolare la primele semne de boală. Iar Primăria a demarat un amplu program de reabilitare a altor creșe din oraș.

"În acelaşi timp, avem proiecte de creșe noi. O creșă nouă în Palazu Mare și reabilitarea unor creșe existente. Avem o creșă în construcție în zona Aleei Topolog, deci în anii următori va crește simțitor numărul de creșe din Constanța", a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Anul acesta, în perioada de înscrieri la creșe, au fost depuse 566 de cereri, dintre care 364 au fost doar în prima zi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233