dobroge.tv

Live

Constanţa, sufocată de gunoaie. Pubelele stradale sunt pline până la refuz în majoritatea zonelor din oraș

11 august 2021
Publicitate

Pubele stradale pline ochi și deșeuri lăsate pe lângă sau pe coșurile de gunoi – așa se prezintă situația la fiecare colț de intersecție, în stații, în zonele centrale, dar și prin cartierele Constanței. Oamenii susțin că în ultima perioadă gunoiul se adună mai rar și că, din această cauză, orașul începe să arate din ce în ce mai neplăcut. Societatea care se ocupă de colectarea acestora susține că deșeurile s-au dublat odată cu începerea sezonului estival și oricât ar încerca să țină situația sub control, lipsa educației pune piedici.

„Nu am loc nici să mai pun gunoaiele, ia uitați. Pe domnul primar nu îl interesează”, este nemulțumirea unei constănțence care abia a reușit să înghesuie o sticlă de apă în pubela de pe stradă.

Pubelele stradale sunt pline până la refuz în majoritatea zonelor din oraș. Unele persoane preferă să arunce aici tot ce nu le este de folos, inclusiv gunoiul menajer.

„Sincer am observat și eu, ce să vă spun. Nu este confortabil pentru nimeni. În primul rând igiena. Am observat că vin să le golească, dar mai rar. Stau la stradă și îi văd când vin, dar tot dau pe afară”, a spus o constănţeancă.

În ultima perioadă, practica de a arunca sacii cu gunoi menajer la coșurile stradale este din ce în ce mai frecventă. Nepăsarea unora a mers și mai departe: au sprijinit sacii de copaci, stâlpi de iluminat sau de zidurile clădirilor.

Oamenii sunt de părere că ar trebui să se facă mai des colectarea deșeurilor în toate cartierele, dar mai ales în zonele centrale. Această imagine nu face cinste orașului, spun constănțenii dezamăgiți.

Pe de altă parte, firma de salubrizare susține că se face curățenie mai des decât este prevăzut în contractul pe care îl are cu municipalitatea. Se confruntă însă cu un deficit al forței de muncă, dar și cu faptul că de la începutul sezonului estival, cantitățile de deșeuri s-au dublat.

„În contextul actual, deși contractul încheiat cu administrația publică locală prevede că activitatea de colectare ar trebui realizată o dată la 2 zile pentru asociațiile de locatari din municipiul Constanța, cu toate acestea Polaris M. Holding colectează deșeurile în fiecare zi. La unele platforme, ajungem să colectăm și de 3, chiar 4 ori pe zi”, au declarat reprezentanții firmei de salubrizare.

Cu o soluție a venit și Primăria, care montează în această perioadă pubele stradale mai încăpătoare. Vor fi peste 250 de coșuri noi.

„Din practică a rezultat necesitatea înlocuirii coșurilor stradale actuale cu unele rezistente la vandalism, rezistente la mediul salin și cu o capacitate mai mare de colectare”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Autoritățile locale continuă să facă apel la bunul simț al constănțenilor și îi roagă să respecte niște reguli simple pentru menținerea unui oraș cât mai curat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233