dobroge.tv

Live

Cu capul în nori, în vacanță. Oamenii uită în camerele de hotel lucruri care mai de care mai ciudate: 'Îi sfătuim pe turişti să aibă grijă de bunurile lor''

11 august 2021
Publicitate

Telefoane, haine sau obiecte personale. Asta găsesc menajerele în camerele de hotel, după ce pleacă oaspeții. Pe plajă sau la cazare, oamenii uită diferite obiecte. Cei mai nororcoși le găsesc, ulterior la recepție, dar pentru alții bunurile sunt pe veci pierdute. Polițiștii le recomandă oamenilor să fie atenți și dacă au lucruri de valoare să le depoziteze în locuri sigure.

Angajații hotelurilor au parte de surprize, aproape de fiecare dată când fac curat. Oamenii lasă în camere lucruri care mai de care mai ciudate. De la așternuturi aduse de acasă la telefoane și bijuterii, în camere sunt uitate tot felul de bunuri.

"La plecare câteodată îşi mai uită atât în camera de hotel, cât şi în restaurant diferite obiecte, device-uri, telefoane, tablete, jucării pentru copii, diferite obiecte personale, eşarfe, obiecte de vestimentaţie, o valiză cu ceva, bunuri... se poate întâmpla", a declarat Mihai Coman, reprezentant hotel.

Cei mai norocoși își recuperează bunurile de la recepție. Unele unități de cazare au servicii de lost and found, unde turiștii își pot găsi obiectele. Multe hoteluri pun la dispoziția turiștilor și cutii de valori. Aici, obiectele sunt în siguranță atunci când oamenii ies să se relaxeze pe plajă.

"Noi le ducem la recepţie şi clienţii le recuperează de cele mai multe ori de la recepţie sau direct de la noi", a precizat Mihai Coman, reprezentant hotel.

Și plaja este un loc în care oamenii lasă accidental diverse lucruri. Cu gândul la vacanță, unii turiști au parte de prea multă relaxare.

În cazul în care oamenilor le dispar bunuri de valoare, este important să se adreseze imediat oamenilor legii. Oamenii legii au o serie de recomandări pentru turiștii aflați în vacanță. O clipă de neatenție poate face diferența între o vacanță reușită și una ratată.

„La nivelul IPJ Constanța, au fost înregistrate infracţiuni de furt atât de pe plajă, cât şi din camerele de hotel, majoritatea acestor fapte se produc pe fondul neatenţiei turiştilor, astfel că aceştia ăşi lasă bunucurile nesupravegheate. Iar pe această cale îi sfătuim pe turişti să aibă grijă de bunurile lor”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Totuși, cei mai mulți dintre turiști au grijă de lucrurile lor. Iar pentru a evita orice pericol, banii, cardurile și alte bunuri de valoare sunt lăsate la loc sigur.

În această perioadă, pe litoral sunt peste 200.000 de turiști. Autoritățile locale le recomandă să fie vigilenți și să aibă grijă de bunurilor lor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233