dobroge.tv

Live

După lărgirea plajelor din Mamaia, turiştii au ales să se distreze în Eforie sau Costineşti. ''Mai rău ca în pandemie. Atunci era vorba de distanțare, acum este vorba de această plajă''

10 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

La sud plin, spre centru pustiu - este imaginea pe care stațiunea Mamaia o are după ce plajele au fost lărgite. Iar pentru că cererea este mare și prețurile au început să urce, în ultimele săptămâni. Zona care era renumită pentru prețurile mici acum se pare că se apropie încet, dar sigur, de tarife similare zonei de lux. Între timp, pe plajele extinse este aproape pustiu. Agenții economici oferă tot felul de promoții și scad prețurile, în speranța că astfel vor atrage turițtii și aici.

Ca un furnicar - așa arată plaja din sudul stațiunii Mamaia, în plin sezon. Șezlongurile de lângă apă s-au dat încă de la primele ore ale dimineții. Cerere este pentru orice serviciu, iar comercianții au profitat de dorința oamenilor și, prin urmare, și prețurile sunt pe măsură. Turiștii reclamă tarife mai mari decât în aceeași perioadă a anilor precedenți.

„Mai mari ca niciodată, părerea mea”, spune un turist.

„Destul de scump totul”, spune o turistă.

Luna trecută, de exemplu, în zona de sud a stațiunii Mamaia, un meniu la autoservire nu trecea de 25 de lei. În ultimele zile, prețurile au crescut considerabil. Din acest motiv, unii iau în calcul alte destinații de vacanță.

„Am venit cu familia, dar, personal, nu aș mai veni a doua oară”, spune un turist.

La polul opus, în zona plajelor lărgite, stațiunea e aproape pustie. În alți ani, aici greu ai fi găsit un șezlong, în luna august. 

Și oamenii spun că au remarcat o scădere a prețurilor. În speranța că vor atrage turiști, la terase și pe plajă tarifele amintesc mai mult de extrasezon. Însă nici așa, cei veniți în vacanță nu par să se lase convinși.

„Anul trecut era 35 de luni până vineri și 40 sâmbăta și duminica”, spune o turistă.

În plin sezon estival, în centrul stațiunii Mamaia, un șezlong este 30 de lei. Prețul este mai mic față de anii trecuți.

„Sunt aproape la jumătate față de anul trecut, iar dacă vorbim de acum trei ani, patru ani, sunt la 25%. Dar cumva, nu putem atrage clienți”, a declarat Mihai Oprea, administrator terasă.

Cei care au afaceri aici se plâng că încasările au scăzut dramatic. Iar în aceste condiții, singura soluție este închiderea unităților.

„Vă spun că în acest an e mai rău ca în pandemie. Atunci era vorba de program, de distanțare. Acum este vorba de această plajă care, ne bucură că s-a lărgit. Profitul este la jumătate față de anul trecut. Nu este lume, nu are cine să servească masa”, a mai declarat Mihai Oprea, administrator terasă.

Însă tot răul e și spre bine. Unii turişti se bucură că acum plajele sunt mult mai libere, iar fără aglomerație concediul este mult mai relaxant.

„Liber și mult mai bine. Ai loc. Poți să vii și la 10 dimineața că ai loc chiar lângă apă”, spune o turistă.

Și agenții de turism spun că interesul pentru stațiunea Mamaia, în zona plajelor extinse, a scăzut în acest an. Unii turiști, care în anii precedenți alegeau zona de nord a litoralului, acum se orientează către alte zone.

„Stațiunea Eforie Nord este una dintre cele mai aglomerate anul acesta. Costineștiul la fel. Dar, în întreg sudul litoralului, vorbim de un grad de ocupare în weekendul acesta de peste 90%”, a declarat Ștefan Necula, reprezentant agenție de turism.

Plajele din stațiunea Mamaia au fost mărite cu aproximativ 70 de hectare. Proiectul de înnisipare are o valoare totală de peste 3,8 miliarde de lei și a fost finanțat cu fonduri europene.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233