dobroge.tv

Live

Valul de căldură a cuprins Dobrogea. ''Sfatul'' unui turist pentru a face faţă la caniculă: ''Cât mai multe beri. De la 10 în sus''

10 august 2021
Publicitate

Valul de căldura a cuprins Dobrogea însă turiştii și constănțenii nu au ținut cont de avertizările meteorologilor. În miezul zilei, când soarele ardea mai tare, plaja era plină. Aglomerat a fost și la beach-baruri. Din cauza temperaturilor ridicate, oamenii au așteptat la coadă pentru o băutură rece. Pe litoral canicula se tratează cu multă bere rece, sucuri, îngheţate şi câte o baie-n mare!

Nimeni n-a fugit de soare, ba din contră, plaja a fost plină. A fost o zi perfectă de vacanţă, în ciuda căldurii insuportabile. Rece, înspumată, blondă sau brună, berea este tentaţia numărul unu a zilelor caniculare. Potrivit statisticilor, aceasta este băutura răcoritoare preferată a românilor atunci când mercurul termometrelor sare de 30 de grade Celsius.

Reporter: Câte beri pe zi?

Turist: Cât de multe. De la 10 în sus.

„Sincer, cinci. Nu sunt de regulă consumator. O beau doar de plăcere și doar în vacanță în mod special. Pahare de 330 de ml, 500 ml maxim”, spune un turist.

Barmanii abia au făcut faţă cererii. În fața beach-barurilor s-au format cozi, iar oamenii au așteptat câteva minute bune pentru a-și cumpăra o băutură răcoritoare.

„În jur de trei-patru butoaie pe zi, care au 30 de litri. În jur de 120 de litri pe zi și în zilele de sâmbătă și duminică, când plaja e absolut full, cred că vindem vreo șapte-opt butoaie”, a declarat Răzvan Picu, vânzător beach bar.

În partea de nord a stațiunii Mamaia, cocktailurile sunt la ordinea zilei.

„Vara aceasta ne răcorim cu cel mai bun gin tonic de pe litoral. Un gin cu grepfrut, care se bea atât în primele ore ale dimineții, cât și după amiaza sau seara târziu. Condimentăm cu piper roșu și servim cu mare drag”, spune un barman.

„E perfect. Pentru o zi de vară e perfect”, spune o turistă.

„În primele ore ale dimineții ne răcorim cu limonade, freshuri cât mai proaspete, urmate de cafele, frappeuri pentru a ne energiza puțin”, spune Ștefan, barman.

Turistă: Un frappe cu înghețată.

Reporter: Deci este o băutură rece. Pentru răcorit?

Turistă: Nu, pentru răsfățare. De preferat ar fi o baie în mare, zic eu, iar după apă. Hidratarea este pe primul loc.

Reporter: Un cocktail?

Turistă: Da, dar pe căldura asta, fără alcool, ar fi de preferat.

Potrivit meteorologilor, valul de căldura va mai rămâne deasupra Dobrogei câteva zile.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233