dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Fără trotinete lăsate la întâmplare sau tineri sub 14 ani care să le conducă. Amenzi de până la 800 de lei

09 august 2021
Publicitate

Reguli mai stricte la Constanța pentru operatorii și utilizatorii de trotinete electrice. Vehiculele lăsate la întâmplare sau conduse de copii sub 14 ani sunt două dintre aspectele propuse spre a fi modificate. Regulamentul privind utilizarea trotinetelor este în dezbatere publică. Așadar, până pe 20 august, constănțenii pot trimite sesizări și opinii.

De multe ori, pe străzile Constanţei au fost surprinşi copii sub 14 ani pe trotinete electrice. Cei mai mulţi dintre ei nu poartă nici cască, nici alt echipament de protecție și nici nu traversează strada pe lângă trotinetă, cum prevede legea. Și totuși sunt participanți la trafic.

Dacă noul regulament privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public va intra în vigoare operatorii au obligația de a se asigura că aceste vehicule nu vor mai fi conduse de persoane care nu au împlinit vârsta de 14 ani.

O altă problemă semnalată de constănțeni în nenumărate rânduri este abandonarea trotinetelor la întâmplare. Oamenii sunt nemulțumiți că nu există stații special amenajate și că cei care le folosesc le lasă pe unde apucă. Tocmai de aceea, administrația locală a hotărât completarea regulamentului actual, regulament care a intrat în vigoare la începutul acestui an.

„Prin urmare, se va modifica regulamentul în sensul respectării acestor prevederi de a folosi trotinetele între două staţii delimitate şi de a nu mai permite din aplicaţie abandonarea lor în locuri în care nu ar trebui să fie lăsate”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanţa

Pe lângă acestea, operatorii firmelor care pun la dispoziție aceste vehicule vor avea obligația să permită autorităților publice accesarea sistemului prin care se poate localiza în timp real flota de trotinete electrice. Atât operatorii, cât și utilizatorii prinși pe picior greșit vor fi sancționați cu amenzi între 200 și 800 de lei.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233