dobroge.tv

Live

Călătoriile în străinătate, evitate de turiști în ultima perioadă: operatorii de turism îi asigură pe oameni că nu au de ce să se teamă

06 august 2021
Publicitate

Noile restricții, dar și incendiile de vegetație i-au făcut pe oameni mai sceptici în privința călătoriilor. Destinațiile favorite de români, precum Grecia sau Turcia, sunt acum ocolite, de teama carantinei și a fenomenelor naturale. Operatorii din turism spun însă că situația este sub control, iar turiștii care și-au rezervat vacanțe nu au de ce să se teamă.

Deși multe dintre restricții au fost anulate, 2021 este încă un an incert în ceea ce privește călătoriile. Iar incendiile din ultima perioadă contribuie și mai mult la scepticismul oamenilor, atunci când aleg destinațiile de vacanță.

Grecia este una dintre cele mai populare destinații turistice printre români. Dar, în ultimele zile se confruntă cu incendii de vegetație. Acestora li se adaugă și o incidență crescută a cazurilor de COVID și impunerea unor restricții din această cauză.

Turiștii s-au reorientat în acest an. Dacă în trecut, țări precum Grecia și Turcia se numărau printre favorite, acum unii oameni spun că evită aceste destinații.

Am vrut în Grecia, dar interdicția cu COVID-ul asta, nici nu știi ce să faci. Te duci și ce faci? Când vii și se pune interdicție la Vamă”, spune un turist.

Agenții de turism vin însă cu asigurări. Insulele favorite de turiști rămân destinații sigure, mai ales pentru cei vaccinați.

Sunt zone destul de departe de zonele intens populate din punct de vedere turistic. Și marea majoritate a agențiilor de turism nu și-ar trimite niciodată clienții în zone unde să fie afectată bucuria de a-și petrece vacanța. Iar în toată această perioadă am avut din partea colegilor un mesaj că doar o singură familie a solicitat să fie transferată și a fost făcut un upgrade către un alt hotel”, a declarat Cristian Bărhălescu, reprezentant agenție de turism.

Pentru a intra pe teritoriul elen, oamenii trebuie să prezinte fie un certificat de vaccinare Covid-19, fie o dovadă a recuperării recente după boală, fie un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore înaintea plecării sau un test rapid negativ efectuat cu 48 de ore înainte de călătorie;

Minorii cu vârsta sub 12 ani pot călători fără restricții.

Am călătorit fără probleme. În vamă în momentul în care am intrat mi s-a făcut un test. Prin sondaj se lua din fiecare mașină o persoană. Nu au fost niciun fel de probleme. Iar Turcia, de asemenea, fiind zona galbenă cât de curând, este o zonă în care putem călători fără mari restricții”, a mai declarat Cristian Bărhălescu, reprezentant agenție de turism.

Litoralul românesc rămâne cea mai sigură variantă, pentru mulți dintre români. Stațiunile de la malul mării sunt pline, deoarece mulți turiști vor să rămână în interiorul granițelor, de teama restricțiilor și a fenomenelor extreme din ultima perioadă.

Nu ați văzut ce e afară? La greci, la turci. A luat și la turci foc. E mai bine aici”, spune un turist.

Este o destinație în care turiștii români vin de obicei. Dar acum, mai ales din cauza restricțiilor impuse de autoritățile din destinațiile externe, aceștia se îndreaptă către litoralul românesc”, a declarat Ștefan Necula, reprezentant agenție de turism.

În Grecia, turismul reprezintă 25% din Produsul Intern Brut, în timp ce în Turcia, acest sector reprezintă 13%.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233