dobroge.tv

Live

Fetele salvamar fac senzație pe litoral: sunt tinere, frumoase și le inspiră încredere turiștilor

03 august 2021
Publicitate

Aleargă între valurile mării și valuri de admiratori. Sunt tinere, arătoase și bine antrenate. Întorc la fiecare pas privirile și stârnesc admirație atunci când îți îndeplinesc misiunea – aceea de a salva vieți. Fetele salvamar, pentru că despre ele este vorba, stăpânesc plajele în zilele de vară. Si, de multe ori, pun stăpânire și pe inimile domnilor.

Roxana are 19 ani și arată atât de bine, încât unii turiști ar fi dispuși să simuleze un înec, doar, doar, vor fi salvați. A făcut înot de performanță și a vrut să facă și meserie din pasiunea sa.

E destul de greu pentru că trebuie să stai bine și psihic și fizic. Psihic pentru că sunt foarte mulți oameni care nu înțeleg și trebuie să le explici că nu au voie să stea aici sau să se pună acolo și fizic pentru că necesită foarte multă mișcare”, a declarat Roxana Aiftimiei, salvamar în Eforie.

Zilele cu valuri uriașe sunt, fără îndoială, cele mai solicitante. Trebuie să aibă grijă ca înotătorii, oricât de curajoși ar fi, să nu se aventureze prea departe în larg. Cei mai mulți au atât de multă încredere în propriile forțe, încât își riscă viața. 

Nu mulți înțeleg sau cel puțin înțeleg dar se cred ei mai superiori decât noi”, a mai declarat Roxana Aiftimiei, salvamar în Eforie.

Deși e mai firavă decât colegii ei, asta nu o împiedică pe Roxana să înoate cot la cot cu ei și uneori chiar să îi depășească.

Oamenii o ascultă și pentru că e femeie, dar își face treaba perfect. Intră în apă, merge cu mine pe ATV, merge pe jet sky, intră cu tubul în apă”, a declarat Cristian Păun, salvamar în Eforie.

E faină, îi bună, e drăguță. Mare, puternică, are corp, are tot. E făcută bine”, spune un turist.

Foarte de treabă. E super. Își face meseria cum trebuie”, spune o turistă.

Mai la nord, în stațiunea Mamaia găsim alte trei fete salvamar. Pe plajele întinse, Cristina, Bianca și Andreea patrulează în fiecare zi. Sunt tinere, frumoase, inspiră încredere dar și .. mii de alte gânduri, adesea trecute sub tăcere în fața partenerilor de concediu. Andreea, de exemplu, e studentă la medicină iar vara aceasta a ales sa înfrunte provocări de orice fel, ca salvamar.

Da, într-adevăr e stigma asta că suntem fete, cum putem să fim noi salvamari. Chiar dacă suntem așa mai puține, suntem acolo una pentru cealaltă și ne sprijinim mereu”, a declarat Andreea Hodiș, salvamar în Mamaia.

Fetele salvamar întorc privirile bărbaților aflați pe plajă. Arată perfect și sunt în formă maximă, mai ales că misiunea lor este una singură - să salveze vieți.

Reporter: Ai salvat pe cineva?

Cristina Gabriela Chelu, salvamar în Mamaia: Chiar adineauri. Am intervenit în cazul unui domn care era mai în larg, trecut de geamandură și am intrat în apă după el și a fost scos la mal în siguranță.

Frumoase și bronzate impecabil, colegele Anei chiar fac valuri printre domnii de pe plajă. Se spune că înotul sculptează cele mai frumoase trupuri, dar ca să arăți așa, trebuie să și muncești foarte mult. Din păcate, salvamarii trăiesc uneori momente lipsite total de strălucire.

Atunci turiștii nu te ascultă”, a declarat Bianca Șerban, salvamar Mamaia.

De exemplu, le spunem că e steag galben și nu au voie să intre în apă, să înoate sau lucruri de genul ăsta și nu ne ascultă. Sau fluierăm și suntem ignorați”, a declarat Andreea Hodis, salvamar în Mamaia.

Numai în stațiunea Mamaia sunt angajați, în acest moment, 70 de salvamari, dintre care șapte sunt femei. Pe plajele de pe întreg litoralul patrulează zilnic 350 de salvatori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233