dobroge.tv

Live

Galeriile Soveja, un adevărat focar de infecție. Constănțenii sunt nemulțumiți: „Sper să le dărâme odată că ce e aici, e dezastru”

02 august 2021
Publicitate

Galeriile Soveja au ajuns niște ruine. Gunoaiele, mizeria și mirosurile înțepătoare au transformat zona într-un real focar de infecție. Clădirea dezafectată se află în administrarea Regiei Autonome a Exploatării Domeniului Public și Privat, însă conducerea Regiei nu are încă un plan concret pentru viitorul acesteia. Cei mai mulți dintre locuitorii cartierului își doresc dărâmarea galeriilor și igienizarea zonei, mai ales că există persoane care pătrund în incintă și fură diverse obiecte și materiale.

Cu sacul plin – așa se pleacă de la Galeriile Soveja. Echipa Dobrogea TV a surprins doi tineri care s-au urcat în autobuz cu câteva resturi din interiorul fostului bazar. Ziduri care stau să cadă, geamuri sparte și multă mizerie. Asta este tot ce a rămas din Galeriile Soveja. În ultimele luni doar câteva standuri cu legume, haine ieftine și obiecte de uz casnic mai funcționau în spațiile comerciale.

De mai bine de un deceniu, bazarul Ștefăniță Vodă cunoscut drept și Galeriile Soveja, a intrat într-un con de umbră. Acum, de când comercianții au tras obloanele magazinelor, locul a rămas un adevărat focar de infecție.

Singurii care se încumetă să pășească în interiorul galeriilor sunt cei care sustrag diferite materiale și bunuri rămase.

Au venit, au luat de prin interior, au spart zidurile prin spate. E dezastru”, spune un constănțean.

Reporter: Ați văzut persoane care au pătruns aici în galerii?

Constănțean: Păi ați văzut ce e în spate? Ziduri dărâmate. Pe acolo se intră, pe aici se iese.

Reporter: Și ce fac aceste persoane?

Constănțean: Fură, ce să facă? Tot ce a fost de aluminiu, fier, termopane au cărat.

Constănțenii se plâng de mizeria și mirosul lăsat în urmă. Spun că s-au săturat ca zona în care locuiesc să arate ca o groapă de gunoi și cer să se ia măsuri pentru problema care persistă de câteva luni bune.

Sper să le dărâme odată că ce e aici, e dezastru. Nu poți să treci pe aici cu un copil mic că ți-e și jenă”, spune un constănțean.

Era și înainte focar dar nu în halul ăsta. Mai erau cei care aveau magazine pe aici, cât de cât unii mai îngrijeau, mai făceau ceva. Dar de când i-au scos, nu știu în ce condiții, asta e treaba Primăriei cu cei care au avut magazine pe aici. Dar de atunci e dezastru”, spune

Clădirea dezafectată nu este păzită de nimeni, iar oamenii spun că există riscul ca cineva să se accidenteze la un moment dat. Spațiul în cauză este în administrarea Regiei Autonome a Exploatării Domeniului Public și Privat. S-au finalizat contractele de asociere ale comercianților și urmează să fie obținut cadastrul și intabularea pentru fostele galerii.

Acolo, Regia Autonomă a Exploatării Domeniului Public și Privat și Primăria Constanța vor face împreună o consultare publică ca să afle ce își doresc locuitorii acelui cartier. Ce-și doresc constănțenii pentru acel teren. E limpede că acel comerț nu mai poate continua așa”, a declarat Stere Hira, director RAEDPP Constanța.

Până când se va cunoaște cu exactitate ce se va întâmpla cu aceste spații inestetice și insalubre, oamenii vor continua să treacă zilnic pe lângă focarul de infecție, sperând că într-o zi ruinele din cartierul lor se vor transforma în locuri mai primitoare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233