dobroge.tv

Live

Peste 250.000 de turiști au fost la mare în weekend: stațiunile Eforie Nord și Costinești s-au aflat în topul preferințelor

02 august 2021
Publicitate

Este perioada concediilor, iar stațiunile din sudul litoralului sunt pline. În Eforie sau Costinești, de exemplu, oamenii stau unul lângă altul pe plajă, în apă și pe faleză. Eforie Nord a fost în weekend-ul care tocmai s-a încheiat în topul preferinţelor românilor. A fost staţiunea cea mai aglomerată de pe litoralul românesc iar turiştii cu greu au mai găsit un loc pe nisip.

Pe plajele din Eforie şi Costineşti se aud doar râsete şi ţipete de copii, fluiere ale salvamarilor sau muzica dată tare. Mii de oameni s-au înghesuit sub soarele verii de dimineaţă până seara iar întinderea de nisip a fost neîncăpătoare. Toţi au avut un singur scop: să uite de griji.

Am venit să ne distrăm. Este foarte frumos, e superb. Soare puternic. E foarte aglomerat”, spune o turistă.

Turistă: E mai aglomerat decât mă așteptam, dar pare ok.

Reporter: De ce nu ați ales Mamaia?

Turistă: De ce? Cred că este mult mai aglomerat.

Eforie Nord rămâne preferată familiştilor şi cea mai accesibilă staţiune din punct de vedere al preţurilor. Aici bugetele de vacanţă variează între 3.000 şi 5.000 de lei pentru o familie.

Turist: 250-300 de lei.

Reporter: Merită?

Turist: Merită, depinde dacă-ți place. Aici, în stațiunea asta, am observat că prețurile sunt chiar accesibile. Am fost și în Costinești, și acolo e full. Mamaia nu mai zic.

Am vrut să vedem și alte stațiuni ale acestui litoral. Să experimentez și Eforie Nord, Sud. Eforie este o stațiune foarte frumoasă, elegantă, cu prețuri pentru toată lumea. Ai ce vedea. Apa este curată, spre surprinderea mea”, spune un alt turist.

Pe de altă parte, salvamarii insistă să nu depășiți geamandura, să respectați regulile de securitate şi să supravegheați copiii. În aglomeraţiile mari de oameni ei devin primele victime.

Afluența de turiști este foarte ridicată. Este multă lume. Sunt în pericol copiii. Într-un permanent pericol. Chiar dacă este marea calmă. Nu trebuiesc lăsați copiii nicio secundă singur în apă. Copilul poate aluneca dintr-un colac. Copilul nu se îneacă la apă adâncă. Este mic, se îneacă la mal”, a declarat Gelu Vătămănescu, șef salvamar Eforie.

Pe litoralul românesc gradul de ocupare a fost de 95%. Peste 250 de mii de turiști au fost la mare în acest weekend.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233