dobroge.tv

Live

Stațiunea Costinești, plină de deșeuri. Oamenii lasă în urma lor multă mizerie: „Gunoi se strânge foarte mult de pe plajă. În jur de trei-patru tone pe zi”

30 iulie 2021
Publicitate

Litoralul a devenit un munte de gunoaie ce sufocă atât plaja cât şi marea. Mii de oameni se înghesuie sub soarele verii de dimineaţă până seara iar întinderea de nisip pare neîncăpătoare. Vorbim despre Costineşti - staţiunea tineretului care este înecată în haos, iar plajele sunt pline de deșeuri.

Pe o plajă arhiplină, aproape lipiţi unul de celălalt, turiştii veniţi din toate colţurile ţării se-nghesuie sub acelaşi soare şi n-au decât un scop: să uite de griji. În urma lor, rămân munţi de deșeuri. Coşuri de gunoi sunt, dar parcă unii oameni simt nevoia să-şi marcheze teritoriul cu orice preţ.

Foarte dezamăgit de ceea ce se întâmplă”, spune un turist.

De unde atâta mizerie? Dacă nu o facem noi, de unde poate să fie? Nu o facem noi? Noi o aducem. Noi cumpărăm, noi o aducem aici, noi o lăsăm pe plajă. Noi facem mizerie, nu o face altcineva”, spune un alt turist.

Aglomeraţia incredibilă de pe aleea principală a staţiunii burduşită de magazine toate unele lângă altele şi pline de mâncare, pare să fie sursa deşeurilor menajere.

Anul acesta parcă este mult prea multă mizerie. În alți ani parcă era mai curat. E peste tot, adică lipsesc cei șapte ani de acasă. Probabil așa sunt și acasă”, spune o turistă.

Este dezolant ce rămâne în urma turiștilor. Nu cred că fac față nici cei care se ocupă cu așa ceva. Suntem prea grăbiți probabil să ne uităm că lăsăm o hârtie pe jos sau un PET. Îmi pare rău că se întâmplă asta. Dar poate vom reuși să învățăm ceva”, spune o doamnă.

La ceas de seară, plajele arată deplorabil iar după ce sunt strânse şezlongurile, din nisip răsar fel și fel de gunoaie, îndesate încă din timpul zilei de turişti.

Gunoi se strânge foarte mult de pe plajă. În jur de trei-patru tone de gunoi pe zi. Și plastic și sticle și cutii de la gogoși. Toate astea rămân seara, după ce pleacă turiștii”, a declarat Andrei Vlas, administrator plajă.

Utilajele intră pe plaje după ora 21.00 şi mai mult decât atât, tomberoanele şi coşurile de gunoi sunt golite periodic. Însă degeaba. A doua zi plaja se umple din nou de gunoaie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233