dobroge.tv

Live

Piața Ovidiu a găzduit ceremonia militară cu ocazia Zilei Naționale a Imnului

29 iulie 2021
Publicitate

Ziua Imnului Național a fost sărbătorită astăzi la Constanța. Forțele Navale Române au participat, alături de reprezentanți ai autorităților locale și cadre militare, la o ceremonie în piața Ovidiu. Rând pe rând, imnurile pe care țara noastră le-a avut în decursul istoriei, au fost intonate de toți cei prezenți. Festivitatea a fost urmărită de pe margine de constănțeni și turiști. Pe 29 iulie 1848, „Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Simbol al unității Revoluției Române de la 1848, „Deșteaptă-te, române!” a devenit din 1990, Imnul Național al României. Și în acest an, ziua națională a imnului a fost sărbătorită la Constanța, în Piața Ovidiu.

În prezența mai multor autorități locale, rând pe rând au fost intonate imnurile pe care țara noastră le-a avut de-a lungul timpului. Printre acestea s-a numărat și Imnul Regal al României care a reprezentat un simbol al suveranității.

Printre militarii prezenți s-a aflat și Iuliana, șefa de promoție a Școlii de Maiștri Militari a Forțelor Navale Române.

Este prima dată când este aleasă o fată din Ministerul Afacerilor Interne și sunt onorată să mă aflu aici, la acest eveniment. Am fost foarte emoționată”, a declarat Iuliana Morariu, șefă de promoție Școala de Maiștri Militari „Amiral Ion Murgescu”.

De la eveniment nu a lipsit nici prefectul județului Constanța.

Imnul Național actual înseamnă libertate și descrie un popor care, în ciuda vicisitudinilor cu care s-a confruntat, a găsit resursele necesare să se ridice de fiecare dată. De 31 de ani, imnul nostru ne dă încredere, ne motivează, imnul nostru ne arată că împreună vom trece peste orice încercare”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Festivitatea a fost urmărită de pe margine de turiști și constănțeni.

Doamnă: Foarte impresionant și emoționant și mă bucur.

Reporter: Ce reprezintă imnul pentru dumneavoastră?

Doamnă: Esența sufletului românesc.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor prin fața autorităților, constănțenilor și turiștilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233