dobroge.tv

Live

Constănţenii, mai cugetaţi cu banii în pandemie

26 iunie 2020
Publicitate

Românii sunt mai responsabili când vine vorba de banii lor în perioadele de criză. Cel puțin asta arată statisticile pentru lunile de pandemie. Oamenii și-au redus cheltuielile pe cât posibil. Ce-i drept, i-a ajutat și izolarea. Banii economisiți de populație și plasați sub formă de depozite în bănci au fost într-un trend ascendent în luna aprilie. Companiile nu au fost însă atât de prudente.

Grija zilei de mâine și-a spus cuvântul în ultimele luni, mai ales din cauza pandemiei. Chiar dacă nu și-au depus bani în bănci, constănțenii, în special cei tineri, au fost mai atenți atunci când au scos bani din buzunare.

Bătrânii spun că nu au cum să își păstreze bani pentru zilele grele, însă sunt foarte grijulii cu cheltuielile.

Dacă populația a fost mai responsabilă în primele 4 luni ale anului, perioadă care coincide cu apariția pandemiei de COVID-19 în România, în cazul companiilor nu a fost așa.

Depozitele populației au crescut în perioada ianuarie-aprilie 2020 până la aproximativ 237 de miliarde de lei. În schimb, în aceeași perioadă, depozitele companiilor s-au diminuat până la 141.5 miliarde de lei, conform statisticilor BNR.

Creșterea componenței populației a contrabalansat, însă, declinul înregistrat pe segmentul companii, potrivit statisticilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233