dobroge.tv

Live

Lucrurile lăsate nesupravegheate pe plajă, tentație pentru hoți: recomandările autorităților pentru turiști

15 iulie 2021
Publicitate

Mereu cu ochii în patru-așa sunt turiștii aflați pe litoral. Când aceștia ies pe nisip, au grijă ca lucrurile lor să nu rămână niciodată nesupravegheate. Turiștii care își scapă din vedere bunurile atunci când vin pe litoral devin țintă sigură pentru hoți. Polițiștii spun că au avut deja reclamații și fac apel la oameni să fie vigilenți și să nu-și ia lucruri de valoare atunci când merg la plajă.

În sezonul estival, plajele nu sunt căutate doar de turiști. Ele sunt și o țintă pentru hoții de buzunare. De cele mai multe ori oamenii au grijă ca mereu să rămână cineva lângă șezlong.

Turist: Facem cu rândul. Mai stau ei, mai intrăm noi.

Reporter: Nu vă este teamă că v-ar putea dispărea ceva de pe plajă?

Turist: Sincer, îmi este teamă dar mai lăsăm și la hotel.

În permanență stă cineva lângă șezlong”, spune o turistă.

Pe multe dintre plajele din Mamaia nu există seifuri sau locuri în care bunurile să fie depozitate. Iar fiecare se descurcă cum poate.

Facem cu rândul. Intrăm două persoane, unul rămâne. Dar na, suntem în România și totul este posibil”, spune un tânăr.

Și pe lângă furturile de pe plajă, turiștii au reclamat și dispariția lucrurilor din unitățile de cazare.

De la începutul sezonului și până în prezent, avem, într-adevăr înregistrate furturi. Majoritatea sunt furturi de pe plaje sau din spațiile de cazare, vorbim aici despre hoteluri sau pensiuni. Ce se fură? De obicei se fură telefoane mobile de pe plaje sau portofele. De asemenea avem probleme și cu furturile din spațiile de cazare, întrucât de exemplu, turiștii care locuiesc la parter își lasă geamul deschis sau ușa de la balcon între deschisă și pleacă și atunci bineînțeles că pot deveni victime ale infracțiunii de furt”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Unele unități hoteliere pun la dispoziția turiștilor camere în care există cutii de valori. Aici, obiectele sunt în siguranță atunci când oamenii ies să se relaxeze pe plajă.

Fiecare cameră este dotată cu o cutie de valori. Codul și-l stabilește clientul, este șters atunci când pleacă. În felul acesta, fiecare îl poate folosi în siguranță”, a declarat Sorin Petcu, reprezentant hotel.

Polițiștii le atrag atenția oamenilor să fie vigilenți deoarece stațiunile sunt pline de pericole. Oamenii legii au o serie de recomandări pentru turiștii aflați în vacanță.

Pe turiști îi sfătuim să aibă grijă de bunurile lor. Să nu le lase nici în mașină, la vedere, să nu le lase nici în camera de cazare nesupravegheate”, a mai declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

În cazul în care oamenilor le dispar bunuri, este important să se adreseze imediat oamenilor legii. Iar turiștii nu sunt singurii vizați. Chiar zilele trecute, un salvamar a fost jefuit pe o plajă din Costinești. Din fericire, telefonul i-a fost găsit și înapoiat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233