dobroge.tv

Live

PESTE 15 MICUȚI, RĂTĂCIȚI PE PLAJĂ PÂNĂ ACUM

Copiii, în siguranță pe litoral. Campania „Mami, știi unde sunt?” a ajuns la cea de-a doua ediție

Publicitate

Peste 15 copii s-au rătăcit pe plajele de pe litoral în primele două săptămâni din acest sezon estival. O parte din ei au fost găsiți la doar câțiva metri de locul dispariției, alți la kilometri distanță. O clipă de neatenție. Acesta este motivul invocat de părinți. Odată ajunși pe nisip, unii fie citesc, fie se uită în telefon. Suficient, pentru ca cei mici să dispară de lângă ei, spun polițiștii. Oamenii legii au împărțit pliante și au discutat cu părinții din stațiunea Mamaia, în cadrul campaniei „Mami, știi unde sunt?”, care a ajuns la cea de-a doua ediție.

Acesta este unul dintre cazurile fericite de pe plajele litoralului românesc. În fiecare an, zeci de copii se pierd de familiile lor. Însă nu de puține ori intervine și neglijența părinților care, din dorința de a se relaxa și a se bucura de mare, uită de unele responsabilități pe care le au.

Părinții au motivat exact printr-o clipă de neatenție, o clipă în care s-au uitat în telefon sau au citit o carte și când și-au ridicat ochii din telefon sau din cartea respectivă, nu și-au mai găsit copiii”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

În primele două săptămâni ale sezonului estival, peste 15 copii au fost dați dispăruți, iar în 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost sesizate 54 de plecări ale minorilor de pe plaje.

Acest număr, 54 este unul mic în comparație cu numărul de cazuri reale care s-au întâmplat pe litoralul românesc. Din păcate, părinții nu ne sesizează sau ne sesizează mult prea târziu și așa cum știm deja cu toții, primele minute după pierderea unui copil sunt esențiale în găsirea acestuia în timp util”, a mai declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Sunt și părinți extrem de grijulii cu copii lor. Indiferent de vârstă, aceștia spun că sunt în permanență cu ochii pe ei.

Atunci când strigă disperat pe plajă unde e și nu îl găsește, nu e un sentiment plăcut, dar nouă nu ni s-a întâmplat. Mulțumim lui Dumnezeu că e bine”, spune o turistă.

Facem cu rândul”, spune un turist.

Mă bag cu ei în apă, când ies din apă îi iau cu mine pe plajă, nu îi las în apă singuri. Totuși au dispărut mulți copii”, spune o turistă.

Polițiștii constănțeni au lansat și campania „Mami, știi unde sunt?”, care se află la cea de-a doua ediție.

Campania „Mami, știi unde sunt?” se adresează părinților, cu scopul de a-i sensibiliza pentru a preveni dispariția minorilor de pe plajă”, a declarat insp. principal Cristina Vasile, șef Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității.

Cu această ocazie, oamenii legii au împărțit materiale informative și le-au transmis recomandări părinților și bunicilor, pentru o vacanță liniștită și în siguranță.

Îi sfătuim pe părinți să aibă mare grijă de copiii lor și să înțeleagă faptul că o clipă de neatenție poate duce la un eveniment nefericit”, a mai declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Nu doar părinții au primit sfaturi de la polițiștii, ci și cei mici. Părinții care își lasă nesupravegheați copii riscă să fie sancționați contravențional. Amenzile sunt cuprinse între 100 și 500 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233