dobroge.tv

Live

Unii constănțeni au uitat că masca se poartă obligatoriu în spațiile aglomerate: specialiștii atrag atenția că pericolul încă nu a trecut

13 iulie 2021
Publicitate

Valurile de relaxare i-au făcut pe unii constănțeni să uite că încă suntem în pandemie. Și asta se vede cel mai bine atunci când vine vorba de purtarea măștii de protecție. Chiar dacă încă este obligatorie în spațiile aglomerate sau închise nu toți oamenii o mai poartă. Pentru mulți a devenit opțională, deși specialiștii atrag atenția că pericolul încă nu a trecut. Unii oameni s-au conformat și și-au pus masca de protecție doar la vederea camerei de filmat.

Fără replica - așa au rămas cei prinși că nu purtau mască de protecție într-una dintre cele mai aglomerate piețe din oraș. La Tomis III, atât comercianții, cât și clienții pare că au uitat de pandemie și s-au relaxat complet.

„Am intrat în piață și am uitat”, spune un constănțean.

Am uitat să o pun”, spune un alt constănțean.

Unii aveau masca la ei, dar, din diferite motive, preferau să nu o poarte.

Pentru că vorbesc și din cauza asta”, spune o constănțeancă.

Alții, la vederea camerelor de filmat ș-au amintit brusc de reguli. Cei care nu aveau micul accesoriu asupra lor s-au ascuns cum au putut.

Și în autobuz erau oameni fără mască. Deși cei mai mulți pasageri s-au conformat, unii au făcut notă discordantă. La fel s-a întâmplat și în stații, și în autogară.

Potrivit farmaciștilor, după data de 1 iulie, vânzarea de măști a scăzut cu aproape 20 de procente. Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, pe teritoriul României.

Purtarea măștii rămâne obligatorie în târguri, piețe și alte spații publice, dar și în stațiile de autobuz, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă. Regulile se aplică atât pentru adulți, cât și pentru copiii care au împlinit vârsta de cinci ani. Specialiștii atrag atenția și spun că pericolul nu a trecut, așadar trebuie să continuăm să fim precauți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233