dobroge.tv

Live

Turiștii au luat cu asalt stațiunile de pe litoralul românesc: „A fost primul weekend în care s-a simțit cu adevărat că a venit vara”

12 iulie 2021
Publicitate

A fost cel mai aglomerat weekend din acest an de pe litoral. Hotelurile au fost aproape pline, iar pe unele plaje cu greu s-a mai găsit un șezlong liber. În stațiunea Mamaia turiștii au așteptat zeci de minute pentru un loc la terasă sau în parcare. Și începutul de săptămână este aproape la fel de plin. Operatorii din turism speră ca perioada următoare să aducă încasări cel puțin similare cu acest weekend.

Temperaturi ridicate și aglomerație la tot pasul - de asta au avut parte turiștii aflați pe litoral. Doamna Ionela a venit câteva zile la mare, pentru a scăpa de canicula din Capitală.

Foarte aglomerat, multă lume. La șezlong și la terasă și în parcare mai ales. Ne-a fost greu cu parcatul. M-am învârtit de câteva ori prin zonă, iar la o masă a trebuit să stau cam jumătate de oră”, spune doamna Ionela.

Și pe nisip a fost plin. Cele mai căutate șezlonguri au fost cele de lângă mare. Acestea s-au dat încă de la primele ore, mai ales că mercurul din termometre a urcat până la 30 de grade Celsius., iar vremea a fost perfectă pentru plajă.

A fost primul weekend în care s-a simțit cu adevărat că a venit vara și la noi. Aici în sud a fost foarte multă lume, în Mamaia”, a declarat Răzvan Chițan, operator plajă.

Cei mai încântați au fost hotelierii. În multe dintre unitățile de cazare, gradul de ocupare a fost și de sută la sută.

Gradul de ocupare al hotelului nostru a fost de 100% pentru acest weekend. A fost cel mai reușit weekend din acest punct de vedere”, a declarat Iulian Tenie, reprezentant hotel.

În acest weekend am fost foarte aglomerați. Hotelul a fost ocupat 95% și oaspeții au venit pe litoral pentru că vremea a ținut cu noi”, a declarat Elena Drăghici, reprezentant hotel.

Dar fuga la mare îi costă scump pe cei dornici de distracție. Trei zile pe litoral pot lăsa urme adânci în portofele, mai ales în vârf de sezon estival.

Cam vreo 4.000 de lei”, spune o turistă.

Reprezentanții agențiilor de turism spun că acest weekend a adus încasări record pentru 2021. Ca de fiecare dată, cea mai căutată a fost stațiunea Mamaia.

Au fost aproximativ 70.000 de turiști, din datele pe care le-am putut lua noi de la hotelieri și nu numai”, a declarat Ștefan Necula, reprezentant agenție de turism.

Începutul de săptămână nu a însemnat sfârșitul aglomerației. Și luni dimineața, plaja arăta ca un furnicar. Turiștii au profitat de vremea bună și au ieșit la plajă. Greu se mai găsea un loc la orele amiezii pe plajele din Mamaia.

Cei care nu au prins loc pe plajă au luat cu asalt parcurile acvatice și piscinele hotelurilor. Fiecare moment petrecut la mare contează și pentru un sejur reușit merită să aștepți oricât, spun oamenii.

Foarte aglomerat a fost. Și drumul și aici. Deja suntem de o jumătate de oră”, spune o turistă.

Indiferent cum e vremea, marea rămâne obiectivul suprem al vacanței de vară. Temperaturile se anunță ridicate și în zilele următoare, iar turiștii sunt așteptați să vină pe litoral să se distreze și să uite de griji.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233