dobroge.tv

Live

„Afaceri” cu locurile de parcare de la Primărie: unii constănțeni le închiriază pe site-urile de mică publicitate

08 iulie 2021
Publicitate

Închiriez loc de parcare în Constanța! Așa sună tot mai multe anunțuri disponibile pe site-urile de mică publicitate. Pentru că în municipiul Constanța spațiile unde să-ți lași mașina sunt puține, unii oameni au văzut oportunitatea unei afaceri și și-au scos propriile locuri la închiriat pe internet. Autoritățile atrag atenția că această practică se pedepsește conform legii, însă unii își asumă riscul pentru câteva sute de lei în plus.

Mașini multe și locuri de parcare prea puține. Aceasta este una dintre marile probleme cu care se confruntă Constanța de ani buni, dar mai ales pe perioada sezonului estival. Iar cu noile tarife de parcare impuse de autorități, turiștii au ajuns să se gândească de două ori înainte de a veni pe litoral în Constanța sau în stațiunea Mamaia. Problema unora a devenit însă șansa de profit a altora. Pe siteurile de mică publicitate sunt disponibile și câteva alternative, care fentează regulile impuse de autorități. Pentru câteva sute de lei, oamenii subînchiriază locurile pe care le au luate de la primărie. Echipa Dobrogea TV a sunat la câteva dintre aceste numere pentru a negocia tariful pentru un weekend.

Aș putea să vă ajut pe o perioadă de weekend, respectiv vineri după masă, până duminică, 100 de lei”, spune un proprietar de loc de parcare.

Alt număr, alte tarife. Unii dintre proprietari preferă să închirieze pe termen lung, însă cu puțină muncă de convingere și o ofertă avantajoasă, aceștia sunt dispuși să își dea locul și pentru două-trei zile.

Proprietar loc de parcare: Eu dau pe tot anul. Dumneavoastră vreți doar weekendul?

Reporter: Da și dacă aș veni doar în weekend nu puteți să-l dați așa?

Proprietar loc de parcare: Câte zile?

Reporter: De vineri seară până duminică seară.

Proprietar loc de parcare: Săptămâna aceasta, nu?

Reporter: Da. Dacă v-aș da 200 de lei?

Proprietar loc de parcare: 200 de lei pe trei zile?

Reporter: Dumneavoastră cât ați cere?

Proprietar loc de parcare: 300 de lei.

Oamenii recunosc că sunt tentați să apeleze la acest tip de practici, tocmai pentru că de la punerea în aplicare a tarifelor stabilite la nivel local, o zi de parcare în zonele publice a devenit foarte costisitoare.

Este pentru prima dată când venim la mare, chiar așteptăm să vină cineva să vedem cam cât este plata”, spune o turistă.

Este foarte scump. Nu am mai venit de ani de zile. Oricum prețurile sunt oribile, sunt mari”, spune o turistă.

Stațiunea Mamaia este cotată ca fiind Zona 0. Așadar, cei care vin și își parchează mașina aici trebuie să scoată din buzunar aproximativ 100 de lei zi. Mai exact, este vorba de suma de 96 de lei. Unii turiști spun că aceste tarife sunt echivalente cu cele de la cazare.

Autoritățile atrag atenția că aceste practici sunt ilegale. Cei prinși că subînchiriază locurile de parcare riscă sancțiuni usturătoare.

Este o situație neobișnuită să vezi locuri de parcare scoase la închiriat pe site-uri de anunțuri. Orice persoană care parchează pe un loc și nu poate prezenta autorizația de închiriere este pasibil de o amendă între 500 și 1.000 de lei”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Plată taxei de parcare poate fi făcută prin aplicaţia „Constanţa Parking” sau prin SMS la numărul 7475. Pe lângă acestea, șoferii mai au la dispoziție și tichetele răzuibile. Turiștii sunt îndemnați să nu încurajeze practicile ilegale și să semnaleze orice neregulă le iese în cale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233