dobroge.tv

Live

VACANȚĂ DE LUX PE LITORAL

Un sejur în stațiunea Mamaia, în plin sezon estival, la fel de scump precum unul pe Coasta de Azur

08 iulie 2021
Publicitate

Ca la Saint Tropez. Așa sunt prețurile în stațiunea Mamaia, în plin sezon. Pentru un weekend, cei care vor să se bucure de lux scot din buzunar și câteva mii de euro. Însă ofertă există pentru că avem și cerere, spun reprezentanții agențiilor de turism. Iar când e vorba de distracție la malul mării, banii parcă nici nu mai contează pentru unii.

Aproape 8.000 de lei pentru două nopți de cazare. Nu suntem într-o stațiune exotică sau pe Coasta de Azur, ci pe litoralul românesc, în Mamaia. În plin sezon estival, prețurile au explodat. De la magazine alimentare la restaurante și terase, tarifele amintesc mai degrabă de destinații exclusiviste, nu de litoralul românesc.

Pe perioada verii și camera de două stele costă la fel de mult cât aia de patru stele. Așa că alternativa de patru stele este mult mai bună și mai confortabilă pentru familii, să zicem”, a declarat Sorin Petcu, reprezentant hotel.

O noapte la un hotel de 5 stele din Mamaia pleacă de la 250 de euro şi poate depăşi 2.000 de euro, în funcţie de condiţii şi perioada de cazare. Hotelierii se întrec în facilităţi premium, pentru ca oaspeţii să se simtă cât mai bine în vacanţă. La patru stele, tarifele sunt ceva mai mici. Însă nici aici nu poate ajunge oricine.

Caută calitatea, caută confortul, caută diversitatea din meniuri. Cererea este din ce în ce mai mare. Diferențele nu sunt foarte mari la noi față de cealaltă perioadă a anului. Undeva de la 400 de lei, 450 de lei se duce până în 700 tariful pe noapte, cu mic dejun inclus”, a mai declarat Sorin Petcu, reprezentant hotel.

Turiștii sunt însă interesați. Agențiile de turism spun că cererea este mare în această zonă de lux. Iar pentru unii, mai scump înseamnă și servicii de mai bună calitate.

Interesul pe hotelurile de patru și cinci stele este unul sporit, având în vedere că de obicei aceste complexuri oferă facilități complexe, au foarte multe lucruri de oferit pentru turiști. Aceștia sunt întâmpinați și de alte servicii, de alt personal care cu siguranță este mult mai bine pregătit”, a declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Când vine vorba de distracție și confort, turiștii care aleg astfel de servicii nu se mai uită la bani. Tot ce contează este vremea bună și starea de bine din concediu, spun unii oameni aflați pe litoral.

Turistă: Am ajuns astăzi. Nu avem un buget stabilit.

Reporter: Deci distracția contează, nu costurile.

Turistă: Da, distracția.

Un sejur la Mamaia nu ar fi complet fără distracția din cluburi. Însă, în multe dintre acestea, doar pentru acces turiștii trebuie să scoată din buzunar câteva sute de lei. Asta dacă nu luăm în calcul și consumația care, la finalul serii, ajunge la câteva mii de lei în unele cazuri.

După 15 iulie se anunță un nou val de scumpiri pe litoral. Cele mai ridicate prețuri sunt în zona de nord a stațiunii Mamaia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233