dobroge.tv

Live

Trei trasee turistice din Delta Dunării, blocate din cauza ploilor abundente din ultima perioadă

07 iulie 2021
Publicitate

Câteva trasee navale turistice din Delta Dunării sunt blocate de plauri și bușteni. Resturile au fost aduse de pe Dunăre din cauza precipitațiile abundente din ultima perioadă și a curenților apei. Reprezentanții Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării spun că primele lucrări de decolmatare ale canalelor vor începe cât de curând. Iar specialiștii dau asigurări că turiștii n-au de ce să fie îngrijorați pentru că Delta are numeroase trasee încântătoare.

Este un fenomen cu care operatorii din Deltă se confruntă aproape în fiecare an. Ploile abundente fac ca nivelul apei să crească. Dacă în unele cazuri, asta înseamnă că unele trasee pot fi vizitate, în unele situații, curenții aduc pe Dunăre cioturi, copaci și alte resturi care ajung să blocheze canale sau accesul către unele lacuri.

O problemă, în schimb, o reprezintă în momentul în care este blocat un traseu turistic deja aprobat prin hotărâre de Guvern și care evident aduce frustrări, atât pentru operatorii economici, cât și pentru turiști. Avem trei zone blocate, cu plauri sau material lemnos și aici mă refer la Canalu roșu Puiu, intrarea în lacul Roșuleț, unde avem un plau foarte mare și canalul Andrei, între canalul Roșu și lacul Eugen”, a declarat Cătălin Țibuleac, președinte AMDTDD.

De multe ori, localnicii și operatorii economici, care vor să le asigure turiștilor un sejur complet, se implică pentru curățarea zonelor afectate. Problema este însă, mai amplă, iar de rezolvarea ei ar trebui să se ocupe Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

ARBD-ul are la dispoziție resursele financiare necesare pentru a interveni în mod imediat și coerent”, a mai declarat Cătălin Țibuleac, președinte AMDTDD.

În vara aceasta, dau asigurări reprezentanții instituției, majoritatea canalelor blocate vor fi decolmatate. Primele lucrări ar urma să înceapă chiar de săptămâna viitoare.

O parte dintre canalele care la acest moment sunt blocate fac parte din trei proiecte de decolmatare pe care ARBDD-ul le implementează. Proiecte care au contractele de finanțare pe Fonduri Europene. Deci mare parte dintre acei plauri sau buturugi, material lemnos care blochează canalele vor fi îndepărtate”, a declarat Viorica Bîscă, director executiv ARBDD.

Investiția se ridică la aproximativ 13 milioane de euro. Turiștii care vor să ajungă în deltă nu trebuie să își facă, însă, griji. Rezervația are numeroase atracții și trasee de care oamenii se pot bucura fără probleme, spun specialiștii din turism.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233