dobroge.tv

Live

Mai puţine gunoaie pe plaje datorită pandemiei de coronavirus: Mamaia şi Năvodari, în topul murdăriei

23 iunie 2020
Publicitate

Pandemia are și consecințe pozitive: mai puține gunoaie pe plajele de pe litoralul românesc. Cum coronavirusul i-a ținut în case atât pe constănțeni, cât și pe turiști nu a mai avut cine să facă mizerie. Iar operatorii de plaje au fost mai conștiincioși în acest an. Este cel mai curat sezon din 2017 până în prezent, conform monitorizărilor oficiale. Chiar și așa, pe plaje încă se mai găsesc deșeuri. Cele mai murdare sectoare sunt cele din Năvodari și Mamaia.

Pungile din plastic au deținut recordul negativ, urmate de ambalaje, iar, pe al treilea loc sunt mucurile de țigară, conform monitorizărilor.

Pe lângă PET-uri, sticle, mucuri de țigară sau pungi din plastic, pe plajă ajung și resturi de la construcțiile din zonă, resturi care nu au ce căuta pe nisip.

Și, chiar dacă gunoaiele ar fi putut fi strânse de multă vreme, administratorii șantierelor au început să adune deșeurile doar la vederea camerelor de filmat.

Dincolo de nepăsarea oamenilor, sunt și vești bune. Acest sezon este cel mai curat din 2017 încoace. Specialiștii spun că acest lucru se datorează mai multor factori, printre care o curățenie de primăvară făcută mai temeinic și turiști mai puțini pe plajă, ca urmare a pandemiei.

După Năvodari, în mai 2020, cele mai murdare sectoare de plajă au fost cele din Mamaia și Constanța. Există, însă, și dovezi de bună practică. Este cazul unei plaje din municipiu care îi și educă pe turiști.

Monitorizările Mare Nostrum arată că în această primăvară cele mai curate sectoare au fost cele din Corbu, Tuzla și Vama Veche. Voluntarii îi îndeamnă pe turiști să fie responsabili și să arunce gunoaiele în locuri special amenajate. Un apel se îndreaptă și către operatorii de plajă, care au datoria să curețe zonele pe care le administrează. Doar așa, spun specialiștii, vom putea spune în toamnă că, într-adevăr, a fost cel mai curat sezon din ultimii ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233