dobroge.tv

Live

Multe cazuri de arsuri solare, înregistrate de la începutul sezonului estival: recomandările medicilor

05 iulie 2021
Publicitate

Mai multe cazuri de arsuri solare, la începutul lunii iulie. Cu asta s-au confruntat dermatologii, în acest sezon estival. Dorința de a obține bronzul perfect dar și vremea instabilă din ultima perioadă i-au făcut pe mulți dintre turiști să uite de pericolul radiațiilor și să se expună excesiv la soare. Specialiștii fac un apel la prudență și recomandă folosirea cremelor cu factor de protecție la fiecare expunere.

Doamna Ada se află pe litoral de câteva zile. Cea mai mare parte a zilei o petrece pe plajă. Deși are cremă cu factor de protecție, nu o folosește de fiecare dată. În dorința de a obține bronzul perfect, femeia uită uneori să aplice loțiunea.

Doar ulei de plajă pentru a accelera bronzul. Am și cu factor de protecție dar doar pe față, atât”, spune doamna Ada.

În acest an, s-a înregistrat o creștere a cazurilor de arsuri solare. O spun specialiștii, care de la începutul lunii iulie au avut solicitări pe bandă rulantă.

Mai mulți pacienți și cazuri mult mai grave pentru că anul trecut să știți că lumea, pe lângă respectarea condițiilor legate de pandemie respecta și indicațiile legate de expunerea la soare. Acest soare care a venit după ploile acestea foarte puternice arde puternic. Am avut arsuri de gradul II spre III, chiar flictene, în primele zile după ploaie”, a declarat dr. Irena Smadea, medic dermatolog.

Pentru expunerea la soare, specialiștii recomandă crema cu factor de protecție. Acesta este indicat să fie cât mai ridicat, mai ales în cazul persoanelor cu piele deschisă, pentru a evita arsurile solare.

Însă crema de protecție trebuie aleasă după anumite criterii. Și oricât de eficientă ar fi, există anumite momente ale zilei în care este complet interzisă expunerea la razele soarelui.

Cele mai eficiente sunt cele care albesc pielea pentru că acolo există niște microparticule de sticlă care fac lucrul acesta, chiar de oglindă. Intervalul de expunere trebuie să fie până în 10.30-11.00 de dimineață și de la 17.00-17.30 după amiaza pentru luna iulie”, a mai declarat dr. Irena Smadea, medic dermatolog.

Nu toți țin însă cont de aceste reguli. Unii turiști stau la plajă și în orele nepermise. Iar arsurile solare nu mai contează atunci când este vacanță, iar relaxarea este cuvântul de bază.

Reporter: Stați toată ziua?

Turistă: Ieri da.

Unii dintre turiști au suferit în trecut din cauza arsurilor solare. Însă un strat generos de cremă funcționează ca un scut, cred aceștia.

Reporter: Are factor de protecție?

Turist. Are. Are foarte mult factor. Am fost într-un an și ne-am înșelat și ne-a pârlit soarele.

În cazul în care ați stat prea mult la soare și vi s-a înroșit pielea, puteți folosi o loțiune hrănitoare şi hidratantă sau celebrul iaurt. Veți simţi imediat o senzaţie de răcorire, iar culturile de bacterii active din iaurt vor corecta pH-ul pielii şi vor începe procesul de vindecare. Dacă simptomele se agravează, mergeți de urgență la medic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233