dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Este nevoie de sânge: ce condiţii trebuie să îndeplinească donatorii

22 iunie 2020
Publicitate

A fost coadă astăzi, la Centrul de Tranfuzii din Constanța. Oamenii au venit să doneze, cei mai mulți dintre ei pentru cunoștințe. Vestea bună este că în ultimele două săptămâni, numărul donatorilor a început să crească ușor, după ce, în contextul pandemiei, oamenilor le-a fost frică să doneze. Însă, în continuare, pentru bolnavii din spitale este o perioadă grea, așa că dacă doriți să salvați o viață, iar sănătatea v-o permite, nu mai stați pe gânduri: donați sânge!

Înainte de pandemie, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța, se recoltau, în medie, 50 de pungi de sânge pe zi. În utimele luni, din cauza pandemiei, oamenii nu au mai avut curaj să doneze în număr atât de mare. Însă, veștile bune încep să vină. Luni, de exemplu, a fost din nou coadă laCentrul de Transfuzii din Constanța. Cei mai mulți au venit să doneze pentru cunoscuți.

În spitale este mereu nevoie de sânge, nu numai când cineva apropiat are probleme. Așa că oamenii care pot salva o viață sunt rugați să doneze.

La Centrul de Transfuzii au mers luni și câțiva preoți din Constanța. Donează regulat, ca o dovadă de responsabilitate și de grijă pentru cei din jur.

În contextul pandemiei, trebuie respectate mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Mai întâi, se face un pretriaj, în exteriorul instituției.

Înainte de donare, oamenii trebuie să mânânce ceva ușor, sandwich-uri, fructe sau lactate și să bea minimum 500 ml de lichide. Donatorii vor beneficia de 7 tichete de masă pentru produse alimentare și decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării.

Pot dona persoanele care au vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, au o greutate de peste 50 kg și nu au suferit boli precumhepatită virală sau tuberculoză. Cei care au peste 50 de ani trebuie să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu suferă de boli care ar contraindica donarea de sânge.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233