dobroge.tv

Live

Turiști mulți, locuri de parcare puține: unitățile hoteliere nu pot asigura spații de staționare nici măcar pentru jumătate dintre aceștia

01 iulie 2021
Publicitate

Locurile de parcare de pe litoral nu acoperă nici pe jumătate necesarul. Cele mai multe dintre unitățile de cazare asigură spații de staționare într-un procent de aproximativ 30-40% în raport cu numărul de persoane cazate, arată un studiu realizat de o companie de profil. Turiștii sunt nevoiți să își parcheze mașinile pe spațiile cu plată, iar acest lucru îi nemulțumește pe cei mai mulți dintre ei.

Stațiunea Mamaia, ora prânzului. În orice direcție ai privi, nu există loc de parcare liber. Găsirea unui loc de parcare pe litoral poate fi o provocare. Cei care nu au găsit loc în parcarea hotelului, și-au lăsat mașinile pe unde au nimerit: pe marginea drumului, pe spațiile verzi sau chiar în locuri interzise.

Turiștii recunosc că se descurcă așa cum pot. La hotelurile unde sunt cazați, doar cei mai norocoși dintre ei prind câte un loc de parcare, ceilalți trebuie să găsească alte variante. Iar alternativele costă. De exemplu, pentru o zi și o noapte de parcare pe domeniul public, oamenii vor scoate din buzunar 94 de lei.

Trebuie fiecare să se descurce, să găsească un loc de parcare cât mai aproape de hotel sau de locul unde stă. Dar ne descurcăm”, spune un turist.

Șoferiță: Este foarte greu să găsim locuri de parcare, dar ne organizăm.

Reporter: Unde parcați?

Șoferiță: Pe stradă, pe unde se plătește, în parcări private, pe unde găsim. Dar foarte greu găsim locuri de parcare.

La un hotel de trei stele din centrul stațiunii, parcarea pe care o pune la dispoziție unitatea de cazare nu acoperă nici jumătate din necesar.

Este o provocare uriașă parcarea în acest an. Am optat pentru administrarea unei parcări de aproximativ 80 de locuri, care evident pentru un număr de 170 de camere cât are hotelul nostru, este în mod clar insuficient. Pentru cei care nu au loc în parcare, e o mare problemă. Trebuie să folosească locurile amenajate de Consiliul Local, iar tarifele sunt enorme”, a declarat Iulian Tenie, manager hotel.

S-a găsit totuși înțelegere pentru unii turiști care, deși sunt cazați, nu beneficiază de loc în parcarea hotelului. Reprezentanții unității hoteliere vin în ajutorul acestora și suportă o parte din costuri.

A fost destul de dificil să găsim, dar suntem cazați aici și ne-au plătit o parte ei”, spune turist.

Situația este similară și la alte hoteluri, unde zilnic se creează nemulțumiri pe tema parcării.

Este o problemă în stațiunea Mamaia. De exemplu, la hotelul nostru avem 56 de locuri de parcare și 160 de camere de cazat. La aceștia se adaugă și personalul care lucrează în hotel: recepționere, cameriste care și ei vin cu mașinile personale”, a declarat Oana Tănase, manager hotel.

Turiștii care nu mai găsesc loc de parcare la unitatea de cazare pot opta, contra-cost, pentru cele puse la dispoziție de municipalitate. Șoferii au ca modalitate de plată aplicația ori SMS-ul, dar și abonamentele de o zi, trei zile sau o săptămână. Iar cei care au autoturisme electrice pot parca gratuit pe orice loc public din oraș.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233