dobroge.tv

Live

Reguli mai stricte la locul de joacă: este propunerea municipalității, care a lansat în dezbatere publică un regulament

01 iulie 2021
Publicitate

Reguli mai multe pentru copii, la joacă - este o propunere a Primăriei, care a lansat în dezbatere publică un regulament prin care locurile de joacă să devină spații mai sigure și mai primitoare. În cazul în care va trece, cine nu se va conforma riscă sancțiuni de până la 2.000 de lei.

Doamna Mioara vine regulat la locul de joacă cu nepoțica. Micuța adoră jucăriile de aici. De multe ori, însă, fetița s-a accidentat.

Trebuie să ne uităm, să fim grijulii, mai mult decât ceilalți. Sunt copii mulți, leagănele sunt stricate”, spune doamna Mioara.

Îmbulzeala sau utilizarea necorespunzătoare a leagănelor, toboganelor sau a altor aparate sunt principalele motive din cauza cărora părinții și bunicii sunt cu ochii în patru atunci când îi lasă pe micuți la joacă. Nu puține au fost cazurile în care au avut loc și accidente.

Încep să se supere, să se bată între ei”, mai spune doamna Mioara.

Leagănele, balansoarele sau toboganele sunt iubite de cei mici și tocmai din acest motiv primăria a propus un regulament prin care timpul petrecut aici să fie cât mai plăcut, iar copiii și părinții să se simtă în siguranță.

Conform regulamentului, nu va fi permis accesul a mai multor copii pe tobogan, atunci când se vor da pe partea destinată alunecării. De asemenea, va fi complet interzis ca cei mici să urce pe aici.

Mai este înghesuială uneori, pentru că copiii, dacă se suie unul într-un leagăn, mai vor măcar doi în același leagăn”, spune o constănțeancă.

Leagănul, rotativa sau balansoarul vor fi utilizate doar în poziția șezut, copiii neavând voie să se urce cu picioarele.

Cei mici nu se vor putea urca sau nu vor putea coborî din învârtitoare, cât timp acestea se mișcă. Această măsură a fost luată pentru a preveni accidentările.

În cazul în care va trece, regulamentul nu va permite accesul copiilor nesupravegheați în locurile de joacă. Părinților li se pare o idee bună, deși mulți dintre aceștia oricum nu îi lasă singuri pe micuți.

Automat trebuie să fim atenți”, spune o mămică.

Însă cea mai importantă rămâne educația primită acasă. Câtă vreme aceasta există, nu este nevoie de alte reguli speciale, cred unii adulți.

Să încerce să îi convingă să se joace unii cu alții, să fie toleranți. Pentru că dacă sunt toleranți acum, vor fi și mai târziu”, spune o constănțeancă.

Nici jocul cu mingea nu va mai fi permis. Pentru astfel de activități se vor utiliza doar spațiile special amenajate. Păstrarea curățeniei este obligatorie. Cine nu respectă regulile ar putea primi sancțiuni cuprinse între 500 și 2000 de lei. Regulamentul propus de primărie se va afla în dezbatere publică până pe 8 iulie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233