dobroge.tv

Live

Tarifele de cazare pe litoralul românesc au crescut de la 1 iulie cu până la 20%

01 iulie 2021
Publicitate

De astăzi hotelierii cresc tarifele de cazare pe litoralul românesc, iar prețurile rămân mărite până în august. Tarifele la cazare se majorează de la 1 iulie cu cel puțin 15-20% față de ultimele zile ale lunii iunie, întrucât în lunile următoare cererea crește. Mamaia și Mamaia Nord sunt cele mai scumpe zone.

A venit vara în cele din urmă, iar sezonul estival își intră în drepturi cu aglomerația aferentă, mai ales că familiile cu copii abia așteptau vacanța. Hotelierii știu că e rost de profituri bune și ridică prețurile peste tot. De exemplu, la un hotel de două stele, tarifele vor ajunge în jur de 140 de lei pe noapte. Comparativ, în programul „Litoralul pentru toți”, se plăteau 300 de lei pentru șase nopți. La 3 stele creșterile sunt și mai mari.

Majorarea va fi cu 10%. La recepție, camera e, pe zi, 400 de ron, cu mic dejun inclus”, a declarat Lahme Bolal, hotelier 3 stele.

Pentru pensiune completă sunt și hoteluri de trei stele unde tariful crește la 599 de lei pe zi. Și fiecare stea în plus aduce majorări mai mari pentru clienți.

Tarifele se vor majora la 770 de lei camera dublă pe noapte, cu mic dejun și prânz, bufet inclus, pentru două persoane”, a declarat Iolanda Nanu, hotelier 4 stele.

Un hotel de 5 stele din Mamaia Nord a majorat prețurile la finalul lunii iunie. Turiștii plăteau 200 de euro pentru o camera dublă de lux, până acum, iar în ultimele zile de iunie și primele două săptămâni din iulie vor plăti 310 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus.

Majorările la cazare vor fi între 110 euro și 150 de euro pe noapte. Dacă, de exemplu, în acest moment, o cameră standard, pe hotelul de cinci stele este undeva la 200 de euro, începând cu luna iulie va crește și va fi undeva la 310 euro ”, a declarat Georgiana Luchenciuc, manager hotel 5 stele.

Aceste tarife au fost negociate încă din toamna anului trecut cu agenții de turism şi rămân neschimbate pe toată durata sezonului estival.

Pe orice meridian, în orice colț al lumii, într-o stațiune turistică, atunci când este vârf de sezon, atunci se ridică prețurile”, a declarat Cristian Bărhălescu, agent de turism.

20% e mult. Pentru bugetul nostru e mult”, spune o doamnă.

Hotelierii nu își fac probleme. Camerele vor fi ocupate integral pentru că, spun reprezentanţii patronatelor din turism, românii vor la mare în iulie şi august, când este cel mai scump.

Ne bucurăm foarte mult că vremea este foarte frumoasă și avem parte de apa destul de bună pentru copii. Suntem cu prietenii, cu familia”, spune o turistă.

„Am scăpat și de ploi. E vremea frumoasă. Sejur frumos”, spune un turist.

Tarifele cazării rămân așa până la sfârșitul lunii august.

Mamaia, Hotel 2** - 209 lei/noapte

Mamaia, Hotel 3*** - 370 lei/noapte

Mamaia Nord, Hotel 4 **** - 670 lei/noapte

Mamaia Nord, Hotel 5 ***** - 170 euro/noapte

Eforie Nord - Hotel 3*** 320 lei/noapte

Costinești - pensiune 265 lei/noapte

Neptun-Olimp 155 euro / noapte

Vama Veche 150 - 290 lei /noapte

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233