dobroge.tv

Live

Sectoarele de plajă lărgite din Mamaia, date în folosință, doar pe jumătate, începând de joi

30 iunie 2021
Publicitate

În nordul stațiunii Mamaia se fac ultimele pregătiri. De mâine, sectoarele de nisip lărgite vor fi date în folosință, însă doar pe jumătate. În unele zone, distanța de la primul rând de șezlonguri și până la mare este și de 80 de metri, spun administratorii de plajă. Totuși, aceștia speră să recupereze din profitul de care au fost privați până acum. Suprafața de plajă nou-creată, în Mamaia, cu fonduri europene, este de aproape 70 de hectare.

În nordul stațiunii Mamaia se fac ultimele pregătiri. De la 1 iulie, plajele lărgite vor fi date în folosință. Momentul a fost așteptat cu nerăbdare de operatori, care speră să-și redreseze profitul, începând de joi.

Noi eram pregătiți de mult timp. Așteptam momentul. O să începem de mâine să amenajăm plaja cu umbrele, șezlonguri și toate cele aferente sectorului de plajă”, a declarat George Țicu, administrator plajă.

Însă bucuria operatorilor nu este deplină. Plajele vor fi date în folosință doar pe jumătate.

De la primul nostru rând de umbrele și până la mare vor fi undeva la 80 de metri. Acum, sunt persoane care o să accepte acest lucru și persoane care nu vor accepta. Zona din față va rămâne o zonă liberă și nu le putem interzice oamenilor să vină cu cearceaf sau șezlong”, a mai declarat George Țicu, administrator plajă.

Totuși, porțiunea de lângă apă va rămâne neamenajată. Așadar, cei care vor să se relaxeze aici pe plajă vor veni cu prosopul.

Și hotelierii din Mamaia care au în zona unităților de cazare suprafețe de plajă lărgite se bucură că vor putea oferi servicii complete. Oamenii vor folosi, de la 1 iulie, plajele amenajate, ceea ce pentru patroni înseamnă, automat, și profituri mai mari.

Oaspeții vor veni în număr cât mai mare. Noi ne aflăm în zona în care plaja a fost lărgită doar pe jumătate. Momentan avem 80% și sperăm ca oaspeții să vină în număr cât mai mare”, a declarat Elena Drăghici, reprezentant hotel.

Totuși, există și operatori pentru care ziua de 1 iulie nu înseamnă mare lucru. Unii preferă să mai aștepte înainte să amenajeze sectoarele de nisip.

Așteptăm să se dea drumul la pregătire și să putem pregăti”, a declarat Jean Sasu, administrator plajă.

Chiar dacă sunt nevoiți să meargă de la șezlong până la apă mai mult, important este că se vor putea bucura și de aceste servicii, cred unii turiști.

Un lucru foarte bun. Pentru eroziunea costieră este foarte bine. Să înceapă și să vină turiștii acum”, spune un turist.

Suprafața de plajă nou-creată, cu fonduri europene, este de aproape 70 de hectare, pe o lungime de aproximativ 7 kilometri și o lățime de peste 100 de metri. Conform prevederilor, sectoarele de nisip nou amenajate nu permit desfășurarea de activități economice pentru o perioadă de cinci ani de zile. Proiectul de reducere a eroziunii costiere, prin care au fost lărgite plajele din Mamaia, pune în siguranță locuințele, unitățile de cazare, zona de coastă a mării și se creează condiții optime pentru dezvoltarea biodiversității marine, potrivit Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233