dobroge.tv

Live

Viață mai ușoară pentru persoanele cu dizabilități, prin proiectul „Enable Bridges with Sustainable Dialogue”

29 iunie 2021
Publicitate

Acces dificil, trepte înalte și comunicare greoaie cu instituțiile-sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă oamenii cu dizabilități. Cu toate că legislația europeană prevede anumite drepturi pentru aceștia, în realitate lucrurile nu sunt tocmai plăcute pentru cei defavorizați de soartă. Proiectul „Enable Bridges with Sustainable Dialogue” speră să rupă barierele dintre persoanele cu handicap și societate asigurându-le astfel acestora o viață mai ușoară.

Un domn este imobilizat în scaunul cu rotile de aproape 50 de ani. Constănțeanul se plânge ca întâmpină numeroase impedimente. Treptele prea înalte sau lipsa rampelor sunt doar câteva dintre problemele pe care le-a întâmpinat de-a lungul timpului.

Fiind utilizator de scaun rulant, diferite probleme la transportul în comun, la accesul în unele incinte care ar trebui să dea exemplu și vreau să nominalizez aici Catedrala, biserica”, spune constănțeanul.

Activități aparent banale sunt un adevărat chin pentru cei care se confruntă cu anumite probleme. Deși la nivel european există unele reguli care ar trebui respectate, situația nu se reflectă neapărat și în realitate.

Dacă vă duceți la Primărie există un plan foarte înclinat, pe care fără ajutor nu poți să-l urci. Odată urcat, la parter, de acolo trebuie să te preia pe brațe”, mai spune constănțeanul.

Proiectul „Enable Bridges with Sustainable Dialogue” își propune să contribuie la îmbunătățirea colaborării dintre persoanele cu dizabilități și instituțiile publice.

Ne dorim să îmbunătățim dialogul dintre persoanele cu dizabilități pe de-o parte, cât și organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice. De altfel, și acest eveniment la care ne găsim astăzi își dorește exact acest aspect”, a declarat Raluca Oancea, coordonator proiect.

La nivel local, autoritățile spun că vor fi luate anumite măsuri, ca persoanele cu handicap să aibă mai ușor acces la instituțiile statului.

A reușit să se stabilească un parteneriat, cu mai multe ONG-uri din țara noastră, să se pună la aceeași masă și să încerce să dezvolte politici publice pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități și a familiilor acestora”, a declarat Petre Enciu, vicepreședinte Consiliul Județean Constanța.

Proiectul, inițiat de asociația ADAPTIO, se desfășoară în parteneriat cu Supporting Civil Society Dialogue Between EU and Turkey Grant Scheme. Astfel, asociațiile speră să ușureze, într-un fel sau altul, viața persoanelor cu dizabilități.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233