dobroge.tv

Live

ALIMENTE, PLIMBATE PRIN SOARE

Vânzătorii ambulanți, nelipsiți de pe plajă: autoritățile le recomandă oamenilor să cumpere doar din locuri autorizate

28 iunie 2021
Publicitate

Gogoși, covrigi, porumb fiert, dar și pungi cu nămol, pietre pentru călcâie sau scoici. Sunt câteva dintre produsele care se comercializează pe litoral. Odată cu deschiderea sezonului estival, plajele românești au fost invadate de obișnuiții întreprinzători care își plimbă marfa dintr-un capăt în altul al stațiunii. Autoritățile îndeamnă la prudență și le recomandă oamenilor să cumpere doar din locuri autorizate, pentru care igiena nu reprezintă o problemă.

Stațiunea Mamaia, primele ore ale dimineții. La interval de câteva minute, prin fața turiștilor se plimbă cel puțin un vânzător ambulant care cară după el tot felul de preparate: covrigi, colaci secuiești, gogoși și porumb fiert. Condițiile de depozitare nu sunt tot timpul cele mai potrivite, dar asta nu îi împiedică pe unii să cumpere. Unul dintre motive: pofta copilului.

În mod normal n-am fi cumpărat, dar pentru cel mic ne riscăm puțin”, spune o turistă.

Sunt și turiști care sunt conștienți de riscurile pe care le reprezintă acestea pentru sănătate și ignoră ofertele vânzătorilor ambulanți.

Nu, nu. Produsele sunt perisabile și consider că nu este cazul să le cumpărăm. Oferta este suficient de mare, în siguranță”, spune o turistă.

Nu sunt de părere bună. Ele sunt comercializate de la magazinele astea de pe aici, vândute mai scumpe, dar nu. Igiena își spune cuvântul”, spune o altă turistă.

Cât despre prețuri, acestea sunt ridicate, spun turiștii. Comercianții sunt dispuși negocierilor însă. 5 lei costă un porumb fiert, un covrig sau o gogoașă simplă. De fiscalizare nici nu mai poate fi vorba. Pe de altă parte, acești oameni nu ar exista pe plajă dacă nu ar avea și cumpărători.

Reporter: Și e preț fix 5 lei?

Comerciant: Cât vreți?

Reporter: Păi nu știu că nu arată chiar așa..

Comerciant: E bun, e proaspăt. Acum l-am fiert.

Autoritățile atrag atenția asupra acestui gen de produse comercializate pe plajă, pe temperaturi ridicate și în condiții îndoielnice.

Înainte să cumpăr un produs trebuie să mă uit la cel care îl vinde, mai ales când acest tip de comerț se petrece în aer liber, pe plajă. De cele mai multe ori ne putem da seama de locul unde aceste produse văd lumina zilei și cu siguranță ne va pune pe gânduri. Igiena trebuie să fie criteriul esențial când vorbim de alimente”, Horia Constantinescu, director al Direcției de servicii publice din cadrul Primăriei Constanța

Chiar dacă acest tip de activitate comercială a reapărut odată cu debutul sezonului estival, controalele ar urma să înceapă abia de weekend-ul următor. Până atunci, turiștii trebuie să fie precauți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233