dobroge.tv

Live

S-a încheiat prima etapă a programului „Litoralul pentru toți”: de acum, oamenii vor plăti mai mult pentru o vacanță

28 iunie 2021
Publicitate

Programul „Litoralul pentru toți” a fost un succes vara aceasta. Prima etapă care s-a încheiat în urmă cu o săptămână a adus zeci de mii de turiști la malul mării. Prețurile mici la cazare, în restaurante, dar și lipsa aglomerației din plin sezon au fost ingredientele principale care i-a convins pe români să își petreacă vacanța până la 1 iulie la mare. Operatorii din turism spun că începând de luna viitoare, vacanțele pe litoral vor fi mai scumpe și cu 20%.

Chiar dacă sezonul estival a început timid din cauza ploilor, programul „Litoralul pentru toţi” a adus un val de turişti la mare. Peste 50 de hoteluri din stațiunile de la malul Mării Negre au avut tarife reduse din mai și până pe 20 iunie.

Deși am auzit că o să fie furtuni, a ținut vremea cu noi și apa este foarte caldă”, spune o turistă.

Noi am ales această perioadă pentru că este un pic mai ieftin decât în iulie și august și este mai liber”, spune o turistă.

A fost puțin mai liber, dar așa între”, spune o altă turistă.

Prețurile atractive sunt cele care i-au convins pe turiști să vină la mare. Zeci de mii de români au ales să-și petreacă concediul pe litoral prin programul „Litoralul pentru toți”.

Prețul unei camere a fost între 250-300 de lei pe camera dublă, cu mic dejun inclus”, a declarat Oana Tănase, hotelier.

Prețurile au pornit de la 135 de lei pentru un sejur de trei nopți la două stele pentru două persoane. Ceea ce, credem noi că a fost o ofertă imbatabilă, nu s-a mai întâlnit în ultimii ani o astfel de situație”, a declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Luna iulie vine cu scumpiri în ceea ce priveşte preţurile la cazare pe litoralul românesc. Bineînțeles, contează tipul de hotel ales și pachetul dorit.

Cele mai vizibile scumpiri de la 1 iulie sunt la cazare. Prețurile se vor majora de 10% până la 20%.

Între 350 și 400 de lei va fi camera dublă pe noapte, cu mic dejun inclus”, a mai declarat Oana Tănase, hotelier.

Chiar dacă tarifele vor fi mai mari, la agențiile turism sună telefoanele non-stop, iar la multe dintre unitățile de cazare nici nu mai sunt locuri disponibile pentru perioada următoare.

Hotelierii de curând au primit informația că vor să aibă un grad de ocupare de 100%, ceea ce este o veste bună, având în vedere că deja câteva hoteluri au perioadă în care nu mai au disponibilități”, a mai declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Am văzut că sunt câteva zile cu soare și am preferat să vin la mare cu cei mici. La hotel, în jur de 5.000 de ron, cu tot cu mâncare, doi adulți și doi copii”, spune un turist.

Românii care nu au apucat să vină la mare în acest sezon estival și nu vor nici să cheltuiască prea mulți bani, programul „Litoralul pentru toți” va avea loc și la toamnă. Din septembrie, pachetele turistice vor fi mai ieftine. De exemplu, pentru șase nopți de cazare, oamenii ar putea scoate din buzunar de la 199 de lei pe persoană per sejur. Până acum, stațiunea Mamaia a rămas în topul preferințelor turiștilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233