dobroge.tv

Live

CAMPANIA „OAMENI, SALVATORI DE VIEȚI”

Eroi în uniformă. Răzvan Gâlmeanu și colegii săi, lecție de omenie „Toți suntem datori să ajutăm și să venim în sprijinul celor care au nevoie de noi”

25 iunie 2021
Publicitate

Sunt medici, scafandri, piloți în operațiuni aeromedicale, comandanți de navă și voluntari, aceștia sunt o parte dintre cei care intervin atunci când e vorba de limita dintre viață și moarte. Prin Campania „Oameni, salvatori de vieți”, Dobrogea TV dorește să aducă în fața dumneavoastră specialiști din diferite domenii care ajută persoane aflate în suferință, de multe ori la limita supraviețuirii. Pentru noi, faptele lor sunt modele de curaj, tărie și altruism, indiferent de pericolele pe care le înfruntă. Uneori, sunt singuri împotriva tuturor greutăților, alteori, au echipe care-i sprijină. Toți am simțit măcar o dată în viață, cât de importanți sunt acești oameni pentru noi, pentru semenii noștri sau chiar pentru cei dragi nouă.

Campania Oameni – salvatori de vieți a ajuns la final! Timp de o săptămână v-am prezentat oameni din domenii diferite, care-și ajută semenii și aproape întotdeauna, oamenii care oferă sprijin rămân în anonimat. Iar atunci când sunt întrebați vorbesc cu modestie despre meritele lor. Polițiștii au dat startul unor campanii umanitare, având ca scop dorința de a schimba în bine, destine greu încercate de soartă. În continuare, urmăriți un interviu cu președintele Asociației Internaționale a Polițiștilor, Regiunea 2, Constanța, Răzvan Gâlmeanu.

Alina Mitrache, reporter Dobrogea TV: Campania „Oameni, salvatori de vieți” a ajuns la ultima ediție. Astăzi îl vom cunoaște pe Președintele Asociației Internaționale a Polițiștilor, Regiunea 2, Constanța, Răzvan Gâlmeanu. Spuneți-mi care este scopul acestei asociații?

Răzvan Gâlmeanu, președintele Asociației Internaționale a Polițiștilor, Regiunea 2, Constanța: Scopul acestei asociații este unul universal. Valabil pentru toți oamenii. Consider că toți suntem datori să ajutăm, să venim în sprijinul celor care au nevoie de noi. Chiar și logoul acestei asociații ne spune că serviciile sunt prin prietenie.

Reporter: Ce proiecte aveți în desfășurare în acest moment?

Răzvan Gâlmeanu: Sincer să fiu, am început o campanie acum trei luni, când o prietenă bună mi-a spus despre o familie care locuiește într-un grajd și are șase copii și de atunci am început niște acțiuni mici, punctuale adresate tuturor celor care au nevoie, dar nu solicită ajutorul. Doar trebuie să avem informația că cineva are nevoie de sprijin. Din nou vă spun că membrii noștri sunt foarte săritori și în momentul în care am identificat familia, am primit cadou un număr de patru biciclete, multiple jucării, accesorii vestimentare, am cumpărat și niște alimente și am mers înainte de Paște și le-am oferit aceste cadouri. Nu vă pot spune cât de mult s-au bucurat copiii și i-am pierdut cu privirea în primele trei minute pentru că au zburat cu bicicletele pe câmpuri. În continuare, identificăm. Am o prietenă care cumva are legătură cu primăriile din județ și de acolo noi culegem informații, unde sunt familii defavorizate. Dar trebuie să menționez că aceasta este o activitate conexă și că principalii oameni ajutați sunt cei din interiorul asociației.

Reporter: Îmi vorbeați și despre niște bonuri pe care le donați în urma unor donări de sânge. Despre ce este vorba?

Răzvan Gâlmeanu: Da. Am avut o discuție cu președintele național și este un proiect în desfășurare. Membrii noștri donează sânge într-un mod constant și bonurile pe care le primesc în urma donației sunt folosite pentru a achiziționa alimente, iar alimentele ajung la familiile nevoiașe.

Reporter: Care a fost cel mai dificil proiect de întrajutorare la care ați participat?

Răzvan Gâlmeanu: Sincer să fiu, nu aș numi niciun proiect dificil, pentru că, știți cum e, lucrul acesta ar trebui să fie în natura noastră. Ar trebui să ne naștem cu el și să-l ducem la capăt și să fim umani. Dacă avem posibilitatea să dăm, să oferim, nu neapărat bunuri materiale. Poate mulți cred că a dona sau a face un bine înseamnă a neapărat să-i dai un bun material. Nu. Eu consider că și o vorbă bună este un act umanitar.

Reporter: Ce simțiți la finalul acestor acțiuni?

Răzvan Gâlmeanu: La finalul acestor acțiuni mă simt mai ușor din punct de vedere spiritual. Simt că mi-am atins țelul și că sunt exact ceea ce sunt. Uman. Un om.

Reporter: Cum a fost când ați mers să-i ajutați pe cei care aveau nevoie? Cum v-au răspuns ei?

Răzvan Gâlmeanu: Oamenii sunt diferiți și este foarte important ca omul să răspundă pozitiv. Deoarece am întâlnit și cazuri în care, când vrei să oferi ceva, oricât de mic sau de mare ar fi acel lucru, sunt puțin reticenți. Dar acum îmi vine în minte ultima acțiune, în care acei copii cred că au trăit cele mai frumoase momente. Și eu am așteptat, recunosc, când eram copil, am așteptat un an de zile să-mi ia o bicicletă. Vă dați seama că acei copii nu aveau nicio șansă să primească o bicicletă așa curând. Faptul că le aveau și le-am spus că sunt ale lor, a fost ceva extraordinar.

Campania „Oameni, salvatori de vieți” a Dobrogea TV a luat sfârșit. Vă invităm să vedeți toate materialele realizate în decursul acesteia:

Antrenați pentru lumea subacvatică. Marian Ciulei, șeful Centrului de Antrenament Scafandri: „Cele mai frumoase intervenții sunt atunci când reușim să salvăm pe cineva”

Trup și suflet pentru oameni. Pilotul SMURD Radu Jitariu, despre misiunea de a salva vieți: „Cea mai mare satisfacție este la sfârșitul zilei”

Adriana Apostol, unul dintre puținii specialiști care tratează micuții chinuiți de cancer: „Niciodată nu știm cu exactitate când o să plece acasă”

Eroi în largul mării: 10 vieți, salvate din valuri. Comandantul Victor Marina: „Acesta este cel mai bun exemplu în ceea ce privește munca de echipă”

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233