dobroge.tv

Live

CONSTĂNȚENI CU CARE NE MÂNDRIM

Daria Kraus, vice-campioană mondială și multiplă campioană europeană și națională la arte marțiale, la doar 14 ani

25 iunie 2021
Publicitate

Seriozitate, perseverență și curaj. Sunt câteva dintre trăsăturile care o caracterizează pe Daria Kraus, o fată de 14 ani din Constanța. Este multiplă campioană, cu numeroase medalii și premii obținute la competițiile naționale și internaționale. Pasiunea ei sunt artele marțiale, iar sala de antrenament, a doua casă.

O medalie de aur este pentru categoria Fighting -16 ani, -52 de kilograme, cealaltă medalie de aur este pentru categoria Fighting -18 ani, -57 de kilograme, iar medalia de argint este pentru categoria de Ne Waza -16 ani, -52 de kilograme”, spune Daria Kraus, sportivă.

Acestea sunt ultimele trei medalii cu care Daria Kraus a venit de la Campionatul Național de Ju-Jitsu, iar alte zeci de astfel de premii sunt expuse cu mândrie acasă la adolescentă. S-a apucat de arte marțiale acum 6 ani atunci când i-a fost prezentată arta ju-jitsului. S-a îndrăgostit pe loc de acest sport.

Aveam opt ani, eram la școală, până când au venit antrenorii mei actuali să ne împartă flaiere pentru înscrierea la arte marțiale și m-am dus acasă și am tras de mama până m-a înscris. Am mai încercat și alte sporturi, dar nimic nu mi s-a potrivit și nu s-a lipit de mine, iar când am ajuns la acest sport am văzut că-mi place și că mă descurc”, a declarat Daria Kraus, sportivă.

Și se descurcă remarcabil. Din momentul în care a pus piciorul pentru prima dată în sală, a hotărât că trebuie să fie cea mai bună. Pentru Daria nu există scuze și nici motive. Pe lângă antrenamentele grele, un stil de viață sănătos și o alimentație corectă completează drumul spre reușită.

Am avut și câte 10 antrenamente pe săptămână, a câte două ore sau o oră și jumătate. Antrenamente grele, nu pot să spun că au fost ușoare. Tragi de tine, lucrezi și te pregătești. Ce faci la antrenament trebuie să faci și la concurs”, a mai declarat Daria Kraus, sportivă.

Iar munca și efortul se răsplătesc întotdeauna. Daria este vice-campioană mondială, campioană europeană și are în palmares numeroase medalii de aur la competițiile naționale. Nu lipsește de la antrenamente și îmbină pasiunea pentru artele marțiale cu îndatoririle pe care le are pentru școală. Acasă, mama și bunica îi sunt sprijin. O încurajează, o însoțesc la antrenamente și competiții și, mai ales, îi oferă iubire.

Noi două o creștem și participăm cu toată dedicarea pentru realizarea visurilor ei, de a ajunge pe culmile cele mai înalte ale acestui sport. Este destul de greu. Timpul nostru este alocat numai antrenamentelor și lucrurilor care țin de sport”, a declarat Lăcrămioara Vizireanu, mama Dariei.

Copila de 14 ani se pregătește la clubul Marina Constanța, aici unde a găsit antrenori devotați pentru care disciplina și munca sunt esențiale.

La Marina Constanța avem trei motto-uri: Respect! Disciplină! Permormanță! Și ordinea aceasta este foarte importantă. De aceea, când un copil vine în cadrul clubului nostru, prima dată trebuie să învețe lucrurile de bază în ceea ce privește respectul în artele marțiale, după care punem accent pe disciplină și apoi, cei care au înclinații pentru performanță vor face performanță”, a declarat Dan Ungureanu, sensei ju-jitsu.

De curând, fata a fost selectată pentru lotul național de ju-jitsu unde se va antrena intens pentru competițiile care vor urma. Daria știe că doar prin muncă poate atinge performanță după performanță. Și asta îi încurajează pe toți tinerii: indiferent de ce aleg să facă în viață, dacă au perseverență, pasiune și muncesc, au toate șansele să-și atingă visul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233