dobroge.tv

Live

Lipsa parcărilor, una dintre problemele Constanţei: pietonii, nevoiți să meargă pe stradă, din cauza mașinilor lăsate pe trotuare

23 iunie 2021
Publicitate

Locuri de parcare prea puține și mașini prea multe. În zona Tomis II, pe străduțele dintre blocuri, autoturismele au pus stăpânire pe trotuare, iar pietonii sunt nevoiți să circule pe carosabil. Situația nu este nouă pentru constănțenii din cartier, dar nici pentru autoritățile locale. Până la găsirea unei soluții, reprezentanții municipalității spun că șoferii care își parchează autovehiculele neregulamentar vor fi aspru amendați.

Mașini parcate pe trotuar și oameni care merg pe carosabil - este o imagine cu care locuitorii din cartierul Tomis II s-au obișnuit.

Pe trotuare, pietonii nu au loc pe unde să treacă. Așadar, trebuie să folosească zona carosabilă, din cauza mașinilor parcate.

Constănțenii care locuiesc în zonă se tem pentru siguranța lor. Situația este și mai dificilă dacă au cărucioare sau sunt însoțiți de copii.

Așa fac, ocolesc. Și eu merg pe stradă. Mai ales în zonele mai aglomerate, sigur că este periculos”, spune un constănțean.

Comentez, că nu mai avem loc nici pe trotuar. Dar, ce să faci..”, spune o constănțeancă.

Lipsa locurilor de parcare este principalul motiv pentru care trotuarele au ajuns invadate de mașini, cred șoferii. Iar situația este și mai dramatică la orele de vârf.

Constănțean: Se parchează cum se prinde locul.

Reporter: Văd foarte multe mașini pe trotuar.

Constănțean: Da, pentru că nu au găsit să-și cumpere loc de parcare oamenii și parchează pe unde găsesc. Și eu la fel fac.

Autoritățile locale atrag însă atenția. Oricine este prins că nu parchează corespunzător va fi sancționat conform legii.

Orice autovehicul care este parcat neregulamentar și, mai ales, blochează căi de acces, riscă să fie ridicat de către Polițai Locală, dus la depozitul din zona Industrială și ulterior se va aplica atât amendă, cât și taxa pentru ridicarea și depozitarea autovehiculului respectiv”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Amenzile pentru parcarea necorespunzătoare pot ajunge, pentru persoanele fizice, până la 600 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233