dobroge.tv

Live

Asociaţia Salvamarilor din Năvodari recrutează în această perioadă personal atât băieți, cât și fete: care sunt condițiile

23 iunie 2021
Publicitate

Plajele din nordul stațiunii Mamaia prezintă tot mai mult interes pentru turiștii care ajung pe litoral. Nisipul fin și marea liniștită sunt principalele motive care îi atrag pe români și străini aici. În plus, siguranța persoanelor este pe primul loc, astfel că peste 30 de salvamari veghează din foișoare. Două puncte de prim ajutor au fost montate, iar numărul eroilor ar putea să crească vara aceasta. Asociaţia Salvamarilor din Năvodari recrutează în această perioadă personal, atât băieţi, cât şi fete.

Turiștii care vara aceasta fac plajă în zona de nord a stațiunii Mamaia sunt supravegheați de cei peste 30 de salvamari pregătiți să sară în ajutorul oricărei persoane aflate în pericol.

Salvamari și-au ocupat deja locurile în foișoarele din nordul stațiunii Mamaia. După ce zona a devenit o atracție turistică, numărul salvatorilor de pe plajă crește de la o vară la alta.

E o siguranță în plus”, spune o turistă.

E esențial să fie salvamari pe plajă”, spune un turist.

E vital, e foarte important pentru că sunt foarte mulți copii și unde sunt copii, trebuie să fii cu ochii în patru”, spune un domn.

Însă numărul salvatorilor este mult prea mic, având în vedere că în Mamaia Nord și Năvodari fac plajă mii de turiști. Motiv pentru care, Asociaţia de Salvamari din nordul litoralului face recrutări de băieţi şi fete pregătiţi să acţioneze în situaţii de criză.

Alex Zderea, coordonator salvamari Năvodari: Condițiile sunt în primul rând să știe să înnoate bine, să aibă o condiție fizică bună și să fie activi, adică să fie prezenți la locul de muncă Sunt și fete dornice. Momentan nu avem, dar o să avem și fete pe plajă.

Reporter: S-au arătat interesate?

Alex Zderea, coordonator salvamari Năvodari: Da, m-au sunat și o să vină la probă și vedem dacă le angajăm.

Intervenţia unei femei pe postul de salvamar este văzută cu ochi buni de turişti.

Reporter: Considerați că o femeie s-ar pricepe la fel de bine?

Turist: De ce nu? Egalitatea sexelor, nu? Ca-n Miami Beach

Reporter: Ați avea încredere?

Turist: În salvamari? Da, normal că avem încredere.

Mi se pare absolut normal. Trebuie să primeze performanța, n-are importanță sexul”, spune o turistă.

Sunt convins că dacă sunt femei bine pregătite din punct de vedere fizic, se descurcă la fel de bine ca și bărbații”, spune un alt turist.

În total, peste 200 de salvamari acționează pe litoralul românesc. Aceștia sunt dotați cu termoscanere, kituri de oxigen și echipamente de intervenţie. Printre acestea se numără: baloane de resuscitare, defibrilatoare, aspiratoare de secreţii şi rucsacuri de prim ajutor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233