Pentru un bronz perfect, doamnele și domnișoarele aleg să meargă la solar, înainte de plajă
Bronzul perfect este visul oricărei femei. Însă de cele mai multe ori, expunerea la soare nu oferă de fiecare dată nuanța dorită. Așa că doamnele și domnișoarele caută soluții. Una dintre ele: ședințele la solar. Folosit corespunzător, aparatul pregătește pielea pentru plajă, iar cu noile tehnologii de filtrare a razelor UV, reprezentantele sexului frumos au parte de bronzul perfect, fără a-și pune în pericol sănătatea.
Solarul a fost o alternativă la plajă pentru zilele ploioase de vară. Pe Tina am găsit-o miercuri dimineață în salonul de înfrumusețare. Are pielea deschisă la culoare și vine la solar de trei ori pe săptămână pentru a evita eventualele arsuri și pentru ca pielea ei să se obișnuiască cu razele UV.
„Am venit să prind o nuanță frumoasă, au fost zilele astea ploioase și am zis să mă duc la plajă cu o nuanță destul de aprinsă”, spune Tina.
La salonul pe care îl frecventează, primește indicațiile necesare, pentru ca pielea ei să capete nuanța dorită, fără a-și pune în pericol sănătatea.
Salonul dispune atât de solar vertical, cât și orizontal, iar lămpile cu care sunt dotate acestea sunt de ultimă generație. De asemenea, există și aparate care stimulează producția de colagen și fixează vitamina D3 în organism. Mai mult, cu produsele potrivite, procesul de bronzare este accelerat, iar pielea va fi pregătită pentru expunerea la soare într-un timp mult mai scurt.
„Aceste loțiuni de bronzat la solar nu sunt dotate cu SPF. Ele au un factor de augementare a bronzului, de stimulare a melaninei, nicidecum împotriva razelor UVA, UVB, care sunt nocive în general”, a declarat Adina Ţăranu, manager solar.
Expunerea prelungită la razele UV poate avea, însă, efecte negative. Cine alege să meargă la salonul de bronzare trebuie să țină cont de tipul de ten și să respecte îndrumările specialiștilor.
„Există o posibilitate de a pulveriza niște monozaharide, care intensifică bronzul natural și fac o bronzare uniformă, pentru că asta este marea problemă. De asemenea, în farmacii, există în prezent niște spray-uri autobronzante care dacă sunt folosite regulat, fac ca pielea să arate excepțional”, a declarat dr. Irena Smadea, dermatolog.
Specialiștii semnalează problemele produse de folosirea solarului pe perioade îndelungate. Acestea ar fi îmbătrânirea pielii, arsuri, dar și leziuni tumorale care pot apărea chiar și la zeci de ani de la frecventarea solarului.