dobroge.tv

Live

Garaje supraetajate, amenajate în centrul orașului: reprezentanții primăriei anunță că se fac verificări

08 iunie 2021
Publicitate

Garaje cu etaj. Este noua modă într-un cartier central din Constanţa. Peste construcţiile şubrede au răsărit niveluri noi, improvizate. Locuitorii din zonă sunt oripilaţi de imaginea din spatele blocurilor din centrul istoric, iar autorităţile spun că vor lua măsuri în acest sens.

Este un stil des întâlnit la noi în țară. Un stil abuziv, apropiat de art grotesc”. Este părerea unui constănţean care locuieşte pe strada Mihail Kogălniceanu, din centrul oraşului.

Pereții vechiului garaj se află într-o avansată stare de degradare. Asta nu i-a împiedicat însă, pe oameni să ridice încă un nivel deasupra construcției.

Problema garajelor de tablă din cartierele constănţene nu le este străină oamenilor. O parte dintre acestea au fost demolate, însă nu toate. Cei care le-au ocupat caută diferite metode prin care să scape de inevitabilul buldozer.

Vedem din ce în ce mai multe și ne lovim de ele zilnic. Și asta cred că degradează aspectul normal al unui oraș”, spune un constănțean.

Nu e bine..”, spune o constănțeancă.

Și garajele cu etaj ar putea fi demolate, susțin reprezentanții Primăriei Constanța.

Poliția Locală și Direcția Patrimoniu verifică situația juridică a terenului pe care sunt amplasate acele garaje și, ulterior, din concluziile obținute, se va merge în teren pentru identificarea celui care a înfăptuit lucrarea și verificarea documentelor. Dacă nu are documente legale, lucrarea va fi dezafectată”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanţa.

În ultimii trei ani, peste 550 de garaje au fost dezafectate, iar în locul lor au fost amenajate parcări moderne. Cei care dețin astfel de spații și nu se conformează legii riscă amenzi între 1.000 și 100.000 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233