dobroge.tv

Live

Scene revoltătoare într-un liceu: o tânără de 15 ani, cu nevoi speciale, chinuită de două colege. VIDEO

08 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Scene revoltătoare, filmate într-un liceu din Timișoara. O adolescentă de 15 ani cu nevoi speciale a fost agresată de două colege de şcoală, în timp ce alţi elevi, martori la eveniment, filmau momentul.

Scenele tulburătoare au avut loc luni, 7 iunie, într-un laborator de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timişoara. În imagini, fata este ținută cu forţa pe un scaun, în timp ce colegele o bruschează, o amenință cu bătaia sau că o tund. Fata este la un moment dat trasă de păr şi primeşte chiar şi o palmă.

„Fată: Vorbeşti? Vrei bătaie în loc să vorbeşti? Vezi că îţi rupi părul, nu mai trage. Vorbeşti? Vorbeşte! La mine te uiţi când vorbeşti cu mine!

Fată: Vorbeşte, mă, vorbeşte că îţi smulg capul

Băiat: Nu o mai tunde, las-o, costă mult la coafor

Fată: Zi odată că mă enervezi (...) zici că degeaba vorbesc cu ea.

Fată: Vorbeşte şi te las în pace" - este dialogul surprins pe imagini, în timp ce cele două fete o trag de păr pe colega lor, o ţin strâns de mâini sau de gât.

Conducerea şcolii susţine că nu ştia nimic de acest caz, iar mama fetei spune că se teme pentru siguranţa fiicei sale.

Știu doar că e maltratată fiică-mea. Nu mi-a povestit nimic, e o fire mai tăcută, e cu retard mintal și cu sindrom hiperkinetic. Astăzi am aflat, atâta știu că una din fete are 18 ani și mai e o fată de 15 ani. (…) Fata este în clasa a IX-a, asta s-a întâmplat în laborator, nu înțeleg unde a fost profesoara, de ce sunt nesupravegheați. Îi e și frică la fată să îmi spună, pentru că au amenințat-o, nici nu vrea să-mi spună. (…) Astăzi am primit filmulețele, le-a primit și fiica mea cea mare. Ne-am făcut griji foarte mari pentru fata mică de 15 ani”, a spus mama copilei agresate pentru Tion.

Mama tinerei spune că nu vrea să lase lucrurile aşa şi va depune plângere la poliţie, o să ceară explicații de la Inspectoratul Școlar Timiș şi de la conducerea unității școlare.

Polițiștii s-au autosesizat

În urma apariţiei în mediul online a unor imagini video care surprind scene de violenţă în cursul zilei de ieri, în care o minora în vârstă de 15 ani a fost agresată de către alte 2 adolescente de 15 şi 18 ani, vă comunicăm faptul că la nivelul Secţiei 4 Poliţie Urbană Timişoara se află în lucru un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe în care se efectuează cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, transmite IPJ Timiş.

Conducerea școlii a fost demisă

Astăzi am decis eliberarea din funcţie a conducerii Liceului Alimentar, directorul şi directorul adjunct, unde a avut loc incidentul. Am obţinut avize pentru nominalizarea a doi directori acolo. A avut loc audierea celor în cauză de către Poliţie, care a deschis un dosar penal, după autosesizare. Mâine vor avea loc cercetarea faptelor atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice care au fost implicate în acest incident. Am convocat comisia judeţeană antiviolenţă la nivelul judeţului pentru a gândi activităţi astfel încât în cele trei săptămâni care au rămas până la finalul anului să găsim soluţii la valul de violenţă din unităţile de învăţământ. Nu ne cramponăm de nimic şi luăm măsurile cele mai bune pentru securitatea elevilor şi părinţilor”, a declarat Marin Popescu, inspector-şef în cadrul ISJ Timiş.


Sursă foto/ video: Tion

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233