dobroge.tv

Live

S-au încheiat cele 60 de zile de prohibiție: pescarii amatori și profesioniști își pot relua activitatea pe mare, Dunăre sau lacuri

07 iunie 2021
Publicitate

După două luni de prohibiție, timp în care natura s-a regenerat, pescarii își pregătesc din nou undițele pentru a le lansa la apă. O parte dintre ei și-au făcut zilele acestea antrenamentul pe lacurile din județul Constanța. Cu scaunul pe malul lacului Tăbăcărie, pălăria în cap și momeală diversificată în borcane, aceștia și-au încercat norocul încă de la primele ore ale dimineții. De mâine însă își fac planuri pentru marile capturi în Delta Dunării și Marea Neagră.

Cele două luni de prohibiție au luat sfârșit. De mâine, pescarii se pot organiza pentru marile capturi, atât din Marea Neagră, din lacuri, cât și din Delta Dunării.

Pe câțiva dintre ei i-am întâlnit și noi astăzi pe malul lacului Tăbăcărie din Constanța. Unii au venit pentru relaxare, iar alții pentru un scurt antrenament înainte de marea ieșire pe Dunăre.

Nadă, mâncare pentru pești, viremuși, mămăligă”, spune un pescar.

Acestea sunt doar câteva lucruri din bagajul unui pescar. Iulian are 30 de ani și spune că l-a prins pasiunea pentru pescuit încă de mic copil. A avut mai multe ieșiri cu prietenii însă pentru pescuit sportiv. Pentru consum, preferă zona Tulcei. Prin urmare, în perioada următoare va ajunge în Delta Dunării.

Fiecare cu.. na, mie îmi place la crap, la caras. Acum, na, în Marea Neagră se pescuiește altfel. Fiecare cu ale lui”, spune Iulian.

Se spune că vii la pescuit, nu la prins pește”, spune un pescar.

De regulă, cum răsare soarele, așa e vorba pescarului, trebuie să prindă pe mare răsăritul soarelui. În jur de 4.30-5.00 dimineața, dar mai sunt și pescari care, din cauza serviciului ies după amiaza. În perioada asta la mare se prinde guvide și stavride, accidental”, spune Gigă Pescar.

Bucuroși de încheierea prohibiției sunt și patronii de cherhanale. Aceștia vor putea pune în farfuriile clienților pește proaspăt din Marea Neagră.

Clientul preferă chefal, biban, guvide și stavride de Marea Neagră. Deja începe și pescuitul în mare și cu ocazia asta, clienții noștri își doresc foarte mult să mănânce de Marea Neagră”, a declarat Marius Viziteu, șef de sală restaurant.

Timp de două luni natura se regenerează. Pe asta mizează și reprezentanții Asociației Naționale de Pescuit și Acvacultură.

A fost instituită ca un scop de protecție, a resursei de a se putea reproduce. Prohibiția, în general, este o perioadă de 60 de zile și a fost interzis pescuitul la orice specie de pești. Sunt peste 140.000 de permise de pescuit recreativ pe Dunăre, Marea Neagră și zonele necontractate”, a declarat Marian Lixandru, președinte ANPA.

Iar numărul permiselor continuă să crească de la un an la altul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233