dobroge.tv

Live

Liber la călătorii pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie

31 mai 2021
Publicitate

Fără carantină pentru persoanele vaccinate care intră în țară. Este decizia adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, de la 1 iunie. Vestea este bună pentru operatorii din turism, care deja au început să lucreze mau mult în aceste zile. Posibilitatea de a circula liber i-a făcut pe oameni să rezerve vacanțe, iar încasările agențiilor de turism au crescut și cu 50%.

Încetul cu încetul, lucrurile încep să reintre în normal. Persoanele vaccinate care vin pe teritoriul țării noastre scapă de carantină. Cei mai încântați au fost românii care de luni bune nu mai veniseră acasă, tocmai de teama restricțiilor.

Mi-e foarte dor de părinții mei care sunt în România și de abia aștept să-i văd de la 1 iunie când mă voi întoarce acasă”, spune o româncă stabilită în străinătate.

Operatorii din turism au speranțe mari pentru acest sezon estival. Ei își doresc încasări similare sau poate chiar mai bune decât cele din 2019, un an foarte bun pentru acest sector.

Vestea că vor putea circula liber i-a făcut pe românii din diaspora să rezerve deja sejururi pe litoralul nostru. Se lucrează frenetic la agențiile de turism, iar telefoanele sună aproape continuu.

Românii care vin din diaspora, de obicei, pentru a-și petrece concediile pe litoralul românesc vor avea un beneficiu din acest punct de vedere. Mai mult, cei care sunt vaccinați nu vor trebui să se mai supună restricțiilor sau carantinei, nici în momentul în care se vor întoarce în țările unde locuiesc”, a declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Și unele zboruri care fuseseră anulate se vor relua din iunie. Pe aeroporturi se vor relua curse către țări care erau încadrate în zona de risc.

Odată cu relaxarea restricțiilor și modificarea condițiilor de călătorie, vă putem comunica că din 4 iunie vom avea zborurile disponibile către Istanbul cu două frecvențe, Londra, de la mijlocul lunii, va intra cu trei frecvențe pe săptămână, din 21 iunie de asemenea se redeschid zborurile către Cluj Napoca tur-retur, iar din 2 iunie vom putea călători direct de la mare către Italia, la Roma”, a declarat Elena Vata, reprezentant aeroport Mihail Kogălniceanu.

Oamenii sunt dornici să călătorească. Reprezentanții din turism speră la încasări mari în acest an.

Cetățenii din Franța, din Spania, Italia sau din alte țări europene care s-au vaccinat, de asemenea din Statele Unite sau Canada vor avea posibilitatea să vină să-și facă un concediu în România fără niciun fel de restricții”, a declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

Numărul lor s-a majorat cu 50% față de anul 2019. Pentru perioade din iulie și august, deja avem hoteluri care nu mai au disponibilități”, a mai declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Pe teritoriul României, mai pot intra fără a sta în carantină cei care demonstrează cu documente că au avut COVIDîn ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, copiii cu vârste cuprinse între trei și 16 ani, care prezintă un test Real Time PCR negativ, persoanele aflate în tranzit sau reprezentanții companiilor care își pot justifica afacerile pe teritoriul României.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233