Constănțenii pot anunța locația resturilor vegetale adunate sau zonele insalubre, printr-un număr de telefon pus la dispoziție de municipalitate
Pentru a avea un oraș curat și pentru a veni în sprijinul instituțiilor publice, a asociațiilor de proprietari, a persoanelor fizice și juridice în demersul lor de întreținere a suprafețelor aflate în grijă, din jurul imobilelor, Primăria Constanța a pus la dispoziția cetățenilor numărul de WhatsApp - 0731.550.011.
Dacă la început, la acest număr de telefon, muncipalitatea putea fi sesizată cu privire la ridicarea deșeurilor vegetale rezultate în urma acțiunilor de îngrijire a spațiilor verzi din preajma imobilelor, îi încurajăm pe constănțeni să ne aducă în atenție zonele insalubre sau care s-au transformat ad-hoc în „gropi de gunoi“ și pe care le observă în diferite zone ale orașului.
Sesizarea va fi făcută printr-un mesaj scris, care va conține locația exactă unde este necesară intervenția. Acesta va fi însoțit de fotografii realizate la fața locului. Pentru o intervenție mult mai rapidă a echipelor de salubrizare, avem rugămintea ca deșeurile vegetale să fie așezate în apropierea unei căi de acces și să fie depuse în saci.
Precizăm că sesizările primite la numărul de WhatsApp - 0731.550.011 vor fi rezolvate într-un timp cât mai scurt.
Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 5, pct.2 și pct 3 din H.C.L nr.77/2021 (pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța), instituțiile publice, asociațiile de proprietari, persoanele fizice și juridice au următoarele obligații:
- să asigure curățenia trotuarelor din dreptul imobilelor pe care le dețin, a locurilor de parcare pe care le folosesc și a spațiilor verzi existente din dreptul imobilelor pe care le dețin sau le folosesc. Perimetrul aflat în întreținerea asociațiilor de proprietari/operatori economici, îl reprezintă suprafața de spațiu verde tangentă imobilului aflat în proprietatea sau în folosința acestora până la intersecția cu un trotuar, alee, stradă, bulevard. Limita de demarcație o reprezintă jumătatea distanței dintre blocuri/imobile, aparținând unor asociații diferite/operatori economici. Lucrările ce se vor executa pe suprafețele aflate în întreținere sunt: cosit iarbă, tuns gard viu, curăţat teren orizontal de frunze și crengi, scos frunze uscate din garduri vii, borduri, chenare, salubrizare spații verzi, colectat, încărcat şi transport resturi vegetale, întreținere arbuști și arbori.
- să asigure condiții de igienă, inclusiv prin operațiuni de curățare, dezinsecție, dezinfecție și deratizare, a imobilelor aflate în proprietate sau în folosință, precum și a spațiilor comune din cadrul asociațiilor de proprietari. Aceste lucrări vor fi executate numai cu operatori economici autorizați.
Sursă foto: Primăria Constanța