dobroge.tv

Live

Cartierul Henri Coandă, supravegheat video: aproape 300 de aparate au fost montate în zonele vulnerabile din campusul social

25 mai 2021
Publicitate

Camerele de supraveghere montate recent în cartierul social Henri Coandă au surprins și primul hoț. O femeie a fost observată în timp ce lua de pe uscătorul de rufe dintr-o scară de bloc un trening. Administratorii cartierului au fost sesizați chiar de păgubită, iar aceștia au alertat oamenii legii. Aproape 300 de aparate au fost montate în zonele vulnerabile din campusul social pentru combaterea infracțiunilor de furt și alte violențe.

De pe răstele se mai ciordește”, „Chiar și de pe sârmă”, „Dacă nu le-or sparge ăștia cu mingea și pe astea”. Sunt cuvintele locuitorilor cartierului social Henri Coandă. Oamenii susțin că la ei se fură mai mereu: de la pături, covoare, preșuri, până la flori și încălțămintea lăsată la ușă.

Reporter: S-a întâmplat să vă dispară lucruri?

Constănțeancă: Da, au început să dispară, mai fură haine.

Constănțeancă: Și covoare și haine și de toate.

Reporter: Dumnevoastră v-a lipsit vreodată ceva din casă?

Constănțeancă: Din casă nu, pentru că eu încui ușa. Dar de pe hol se fură.

Reporter: Vi s-a întâmplat să vi se fure ceva?

Constănțean: Am avut o pereche de adidași nu prea scumpi, dar așa ca de viața de zi cu zi. S-a întâmplat.

Autoritățile au făcut demersuri pentru ca infracționalitatea din zonă să se reducă considerabil și au montat obiective de monitorizare.

Aproape 300 de camere de supraveghere au fost montate în cartierul social. Sunt amplasate pe colțurile exterioare dar și în interior, pe hol, și funcționează atât ziua cât și noaptea.

Important este faptul că noi am pornit sistemul camerelor de supraveghere. Suntem în colaborare cu Poliția Locală și cu Poliția Națională. Ce pot să vă spun, este primul pas dintr-un set de măsuri pe care noua administrație locală îl va aplica pentru ca acest cartier să devină mult mai atractiv, mult mai liniștit”, a declarat Teo Hira, director RAEDPP Constanța.

În ultimele cinci săptămâni s-au montat. Sunt 33 de blocuri. Fiecare bloc are câte nouă camere montate”, a declarat Bogdan Kirkorian, șef serviciu Cartier Social "Henri Coandă".

În timpul efectuării probelor sistemului de monitorizare a fost surprins de camere și un prim hoț într-o scară de bloc. Mai exact, înainte de recepția finală a lucrării, o femeie a fost văzută de obiectiv în timp ce lua un trening de pe uscătorul de rufe din hol.

În urma unei sesizări primite de la păgubită, am vizualizat înregistrările, am surprins-o. Mai departe s-au făcut plângerile către organele competente”, a mai declarat Bogdan Kirkorian, șef serviciu Cartier Social "Henri Coandă"

Conform oamenilor legii, situația se prezintă la fel ca în orice alt cartier din municipiu.

Ar predomina infracțiunile de furt, dar și tulburarea ordinii și liniștii publice. De fiecare dată când am fost sesizați cu privire la săvârșirea unui furt, a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Iar, de câte ori situația a impus-o, au fost luate și măsuri preventive”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Camerele de supraveghere sunt amplasate strategic, în zonele vulnerabile din cartier. De asemenea, în hol, pe fiecare etaj, sunt montate câte două astfel de obiective pentru a monitoriza și zona de acces în blocuri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233