dobroge.tv

Live

DISTRACȚIE PENTRU TURIȘTI

Primăria Constanţa a deschis sesiunile de finanțare pentru evenimente culturale, sociale și de tineret

24 mai 2021
Publicitate

Oraşul de la malul mării ar putea din nou să adune mii de turişti dornici de distracţie! Organizatorii de evenimente fac planuri pentru ca vara aceasta să nu treacă fără muzică şi dans. Asta după ce Primăria Constanţa a deschis sesiunile de finanțare pentru evenimente. Însă nu vor putea avea loc mai devreme de 15 iulie.

Vremea frumoasă a atras turiștii pe litoral în această perioadă. Mulți dintre ei vin pentru relaxare, dar nu pentru că așa își doresc ci pentru că evenimentele lipsesc cu desăvârșire la malul mării. Este și cazul celor două prietene care au venit din București într-un scurt concediu la Constanța.

Ar fi bine să avem câteva zile de relaxare apoi ceva mai antrenant. Cum ar fi un concert”, spune o tânără.

Mi-ar plăcea ceva evenimente care să implice dansurile și îmi place arta. Dacă se poate și plajă, de ce nu. Și să cunoaștem orașul”, spune o altă tânără.

Veștile bune au început să apară. Una dintre ele oferă speranța unei veri dinamice pentru că administrația locală a alocat peste șase milioane de lei pentru finanțarea evenimentelor sociale, culturale, sportive și pentru tineret.

Până pe 7 iunie, toate entitățile nonguvernamentale pot depune cereri de finanțare, așa cum prevede legea. Evenimentele care vor avea loc țin de cum se organizează operatorii privați și ce proiecte vor fi propuse. Nu Primăria Constanța stabilește. Ei sunt inițiatorii. Noi doar evaluăm și finanțăm în condițiile legii”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Suma maximă de finanțare pentru un proiect este de 250.000 de lei. Organizatorii de evenimente s-au pregătit deja pentru ca turiștii și constănțenii să se bucure din nou de spectacolele în aer liber.

Depunem anul acesta proiectul Sunset Simphony 2021. Sperăm să se aprobe. Ar fi a cincea ediție anul acesta. Va fi o ediție in memoriam Răzvan Metea. Și deocamdată purtăm discuții cu Federația Organizațiilor pentru Tineret Constanța pentru a depune un proiect în parteneriat cu ei”, a declarat Sebi Pătrunjei, PR Asociația Culturală „Georgiana Rusu”.

Și specialiștii în turism fac demersuri pentru ca evenimentele să aducă din nou viață orașului de la malul mării.

Din păcate rigorile impuse, restricțiile care vizează prezentarea unui test COVID negativ pentru acces sau prezentarea unui certificat de vaccinare fac dificilă luarea unei decizii în acest moment. Așteptăm totuși deciziile organizatorilor. Deocamdată, așa cum spuneam, încep cumva evenimentele, e adevărat, cu un număr limitat de persoane la interior sau la exterior. Și în anumite condiții pe care acum le discutăm și le negociem cu guvernanții”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare RESTO Constanța

Pentru a fi declarată admisă și a obține finanțare nerambursabilă, o ofertă trebuie să întrunească un număr minim de 60 de puncte. Acestea vor fi evaluate în perioada 10 iunie – 2 iulie, iar câștigătorii vor semna apoi contractele de finanțare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233