dobroge.tv

Live

O LUPTĂ DIFERITĂ CU PANDEMIA

Cadrele medicale de la Pavilionul Expozițional poartă ecusoane confecționate din capacele dozelor de vaccin, simbol al luptei cu virusul

20 mai 2021
Publicitate

Pandemia a schimbat viețile tuturor. Asta nu înseamnă că trebuie să ne lăsăm învinși ușor. Ca simbol al luptei cu virusul, cadrele medicale de la Pavilionul Expozițional și-au făcut ecusoane din capacele dozelor de vaccin. Multe ecusoane înseamnă multe persoane imunizate, iar cu cât numărul acestora va crește, cu atât vom fi mai aproape de finalul acestei pandemii dificile.

Cu ecusoane vesele și colorate – așa vaccinează unele cadre medicale de la Pavilionul Expozițional.

Ideea a fost a unei asistente și din capacele de la flacoanele de Pfizer a făcut ecusoane la o parte din personalul care lucrează aici. Pe măsură ce vor mai aduna capace de la flacoane, vor mai face bănuim că la toată lumea care lucrează aici”, a declarat Ortanza Dancă, coordonatorul centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional.

Adina Ghideanu este cea despre care vorbim. Este asistent medical în secția de Diabet a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța. Una dintre pasiunile ei este confecționarea diferitelor obiecte.

Este un hobby de-al meu. O fac din plăcere, pentru relaxare. Așa m-am gândit. Noi acolo lucrând în echipă, sunt fete venite din diferite cabinete școlare, spitale, policlinici, nu ne cunoaștem și nu știam cum ne numim. Și am zis să fac niște ecusoane, vin puse în piept și m-am gândit că e foarte bine să le și personalizez cumva”, a declarat Adina Ghideanu, asistent medical.

Realizarea unui ecuson durează aproximativ 10 minute, iar Adina este ajutată de fiica ei. Copila le printează, iar mama lipește cu atenție. Inițiativa a fost plăcută de toate cadrele medicale de la Pavilion, iar încet-încet centrul de vaccinare a început să se umple de ecusoane vesele și colorate.

Sunt mândră că este handmade. Am văzut la mai multe colege, și medici și asistente”, a declarat Ayson Mamut, medic dentist.

La centrul de vaccinare amenajat la Pavilionul Expozițional se duce cea mai mare luptă cu coronavirusul din județ. Aici sute de persoane sunt imunizate zilnic. Joi dimineață, de pildă, se formase coadă până la intrare.

Cel mai important. Mi se pare esențial pentru pandemia care se desfășoară și care dă o șansă în plus de a nu face boala și pentru a ne imuniza că nu se știe în continuare ce poate să urmeze”, spune un constănțean.

Până în acest moment, la nivelul județului Constanța au fost imunizate peste 170.000 de persoane, conform datelor oferite de autoritățile sanitare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233