dobroge.tv

Live

Certificatul de vaccinare, biletul de intrare la nuntă: saloanele de evenimente și restaurantele sunt pregătite pentru a-i primi pe petrecăreți

19 mai 2021
Publicitate

Patronii de restaurante au început să își pregătească saloanele ca să își primească nuntașii de la 1 iunie, iar cererile nu au întârziat să apară. Relaxarea restricțiilor vine însă cu o serie de condiții impuse de autorități. Numărul maxim de persoane admis la un eveniment în interior este de 50, iar în exterior de 70. Dacă cineva vrea să organizeze o nuntă și garantează că toți participanții sunt vaccinați sau au un test negativ atunci nu se mai aplică restricționarea.

Reluarea evenimentelor în localurile de pe litoral i-a mobilizat pe patronii de restaurante, dar și pe organizatori. Aceștia și-au deschis din nou agenda pentru evenimente.

A început numărătoarea inversă pentru organizatorii de evenimente. Patronii au început deja să își pregătească saloanele pentru ca totul să fie perfect de la 1 iunie.

În acest moment, restaurantele pot funcționa cu o capacitate de 50 de persoane, iar în aer liber pot participa 70. Se elimină obligativitatea respectării gradului de ocupare la eveniment numai în cazul în care toți participanții sunt vaccinați sau prezintă un test COVID negativ.

Sunt vreo 10 evenimente programate pentru următoarea perioadă. Noi sperăm ca toți invitații să fie vaccinați, măcar 80% din ei, ca să putem desfășura evenimentul cu 100% cum era inițial”, a declarat Mihai Mila, manager restaurant.

Teste rapide și majoritatea din ei care sunt vaccinați din ce am înțeles noi. Spun o proporție de 60% vaccinați, restul care vor face testul pe loc. Costurile le vor suporta mirii, bănuiesc”, a declarat George Carmocanu, organizator evenimente.

În cazul în care nu sunt vaccinați, se impune testarea participanților la eveniment.

Vom putea face acest lucru cu o asistentă care va supraveghea acest protocol și comunicăm mai departe la DSP numărul de invitați și persoanele care au fost testate”, a declarat Nicu Lascu, patron restaurant.

Fericiți sunt și patronii de firme foto-video. Odată cu relaxarea restricțiilor, aceștia încep din nou activitatea.

Acum vor să revină în 2021. Locurile se ocupă deja. Așteptăm și noi să începem activitatea după o lungă pauză. Am început să venim cu reduceri de 10-15%”, a declarat Emanuel Grigore, administrator firmă foto-video.

Chiar dacă unele restricții s-au mai relaxat, reprezentanții RESTO continuă discuțiile cu autoritățile pentru a se renunțe la aceste măsuri.

Nu găsesc că este oportun să organizezi o nuntă sau un botez cu o asistentă medicală la ușă sau un bodyguard care eventual să verifice certificatele de vaccinare. Sunt încă în discuție aceste restricții de aceea organizăm evenimentul la care să discutăm aceste aspecte”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare Asociația RESTO.

În ultima perioadă nunțile s-au mutat în Grecia, spun agenții de turism. Aceștia vând tot mai multe pachete pentru constănțeni în această destinație, iar organizatorii de evenimente s-au ocupat integral de eveniment pentru ca totul să iasă perfect.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233