dobroge.tv

Live

Sunt din nou nemulțumiri în rândul taximetriștilor: aceștia spun că locurile lor sunt mai puține decât cele trecute pe plăcuțele din stațiile de taxi

18 mai 2021
Publicitate

Locurile trecute pe plăcuțele din stațiile de taxi nu ar reflecta realitatea. Este una dintre nemulțumirile șoferilor care nu de puține ori au încasat amenzi pentru că parcaseră pe carosabil sau în loc nepermis. Problema persistă de mult timp, spun taximetriștii, care fac apel la autorități să găsească o soluție.

Pe acest panou scrie 10 locuri, iar efectiv, în spațiul în care poți parca mașina taxi, ai loc de patru-cinci”, spune un taximetrist.

Prea puține locuri în stații. Este o problemă cu care s-ar confrunta de ani buni taximetriștii. Deși pe plăcuța din stație este trecut un anumit număr de spații de parcare, în realitate acestea ar fi mai puține.

La Institutul de Marină sunt trecute 10 locuri dar, în realitate, după cum bine se vede, nu pot intra mai mult de patru mașini. La Gară, sunt trecute pe plăcuță 20 de mașini dar, în realitate, nu intră mai mult de 12 mașini. ”, a declarat Sorin Coadă, reprezentant taximetriști.

Iar multe stații de taxi au fost desființate. În zona unui centru comercial din oraș acum nu mai există locuri, spre nemulțumirea șoferilor care au pierdut astfel multe curse. Taximetriștii se plâng că puținele locuri disponibile sunt ocupate de oamenii care locuiesc în zonă, așadar problema devine și mai gravă.

Sunt stații de taxi unde parchează locatarii. Vin, ne închid posibilitatea de a mai avea acces. Și noi rămânem în carosabil”, a mai declarat Sorin Coadă, reprezentant taximetriști.

Există probleme cu mașinile civile care parchează în stațiile taxi, iar noi de foarte multe ori încercăm să le explicăm cât se poate de civilizat: E stație taxi, vă rugăm frumos. Nu vă spun, chiar dacă li se vorbește civilizat, la ce reacții și ce se poate întâmpla”, spune un taximetrist.

Și lucrările de resistematizare sunt un impediment pentru șoferi. Aceștia se tem că asta va însemna o reducere a locurilor din stații, și așa problematice.

Urmează să se reabiliteze câteva bulevarde din Constanța și multe stații de taxi vor fi relocate. Să vedem atunci ce va reuși să facă Primăria Constanța”, spune un taximetrist.

Reprezentanții primăriei cunosc situația. Ei spun că vor fi luate măsuri în cel mai scurt timp.

Se vor crea stații suplimentare în zonele în care, din cauza resistematizării carosabilului, au dispărut o parte din locurile în stația de taxi”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Taximetriștii au transmis municipalității un tabel cu stațiile de taxi, în speranța soluționării problemelor. Dacă nu vor fi luate măsuri, aceștia amenință că vor ieși în stradă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233