dobroge.tv

Live

COȘMARUL VA LUA SFÂRȘIT

Primii pași în construcția pasarelei din cartierul constănțean Km 4-5: aceasta va traversa ambele magistrale de cale ferată

14 mai 2021
Publicitate

Zeci de ani mii de oameni și-au pus viața în pericol traversând căile ferate care despart cartierul km 4-5 de Poarta 6. Unii dintre ei au murit călcați de tren, deseori sub privirile neputincioase ale oamenilor. Coșmarul constănțenilor poate lua sfârșit după ce autoritățile au demarat un nou proiect care vizează construcția unei pasarele dotate și cu cale de acces pentru persoanele cu dizabilități și bicicliști.

Două cartiere din sudul municipiului Constanța sunt despărțite de calea ferată. Trenurile trec cu viteză de cele mai multe ori, iar viața oamenilor care traversează liniile este pusă în pericol de fiecare dată.

Reporter: Ce nevoie v-a împins să treceți pe aici?

Constănțean: Am fost să plătesc la financiar.

Reporter: Vă este greu să pășiți?

Constănțeancă: Păi, un pic este greu. Acum uite, a mai pus aici.

Este foarte periculoasă, dar noi am ieșit la plimbare și să nu ne mai întoarcem iarăși pe pasarelă”, spune o constănțeancă.

Zeci de accidente feroviare s-au petrecut în zona aceasta, iar oamenii nu par să înțeleagă pericolul la care se expun. În plus, pe spațiul dintre linii oamenii fără adăpost și-au improvizat case din saltele și pături, iar gunoaiele sunt la ordinea zilei. Pe lângă mizerie, vizibilitatea este redusă din cauza vegetației crescută haotic.

E periculos”, spune o constănțeancă.

Situația este cu atât mai gravă cu cât școlile s-au redeschis iar cei mai mulți dintre copiii care locuiesc în cartierul km 4-5 studiază la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Poarta 6, iar mulți dintre ei traversează liniile de cel puțin două ori pe zi.

Reporter: Cât de des traversați liniile?

Constănțeancă: Zilnic, Duc copilul la grădiniță și mă întorc. Dimineața și după-amiaza. Și dacă mai am nevoie la soacra mea, dus-întors. Am și copilul la liceu la Blaga și face același traseu de cel puțin două ori.

Reporter: Vă este teamă?

Constănțeancă: Normal. Plus locul de joacă, parcul. Că noi nu avem niciun parc aici. Deci e nevoie de ceva, dar sperăm.

În zonă există o pasarelă, însă aceasta se află într-un stadiu avansat de degradare. Coșmarul locuitorilor ar putea lua sfârșit odată cu proiectul Primăriei Constanța.

Primăria Constanța are în derulare studiul procedura de achiziție pentru elaborarea documentației tehnico-economice studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Pasarelă pietonală peste liniile de cale ferată între cartierul Km 4-5 și cartierul Faleză Sud, Poarta 6. Această investiție se va realiza în zona liceului Lucian Blaga. Pasarela pietonală va traversa cele două magistrale de cale ferată a căror ampriză este de aproximativ 40 de metri, precum și Strada Viorelelor, a cărei ampriză este de 13 metri”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

În afara faptului că nu este sigur să traversezi aceste căi ferate, aici își fac loc și oamenii străzii. Este o zonă pe care nu o poți frecventa, traversa sau merge. Ori se pune o barieră sau un gard și nu le mai permite oamenilor să mai traverseze și se lasă doar acea pasarelă. Practic asta prevede proiectul. Pentru că dacă facem doar o pasarelă, este posibil ca oamenii să nu folosească nici atunci acea pasarelă și să traverseze pe lângă”, a declarat Mihaela Andrei, consilier local PNL Constanța.

Costurile pentru construirea pasarelei peste calea ferată ar putea ajunge la aproximativ 4 milioane de lei. Reamintim că în urmă cu doi ani mai mulți locuitori din cele două cartiere au semnat o petiție prin care au cerut autorităților locale amenajarea unei pasarele în dreptul liceului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233