dobroge.tv

Live

Maraton de vaccinare pentru tineri, organizat de Universitatea Ovidius din Constanța: doritorii, așteptați la Pavilionul Expozițional până duminică

14 mai 2021
Publicitate

Pentru a accelera campania de imunizare, Universitatea Ovidius din Constanța a organizat un maraton de vaccinare dedicat tinerilor peste 16 ani. Pentru aceștia, au fost amenajate trei noi fluxuri, iar pacienții primesc serul de la Pfizer. Maratonul de imunizare se desfășoară la Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional până duminică.

În primele două ore de la debutul maratonului, au fost imunizați în jur de 30 de tineri. Organizatorii sunt mulțumiți de interesul pe care l-au manifestat aceștia și speră ca în weekend să fie și mai mulți doritori. Printre studenți, la vaccinare au fost prezenți și liceeni. Maratonul a picat la fix, spun ei.

Elevă: La Pedagogic, clasa a XII-a.

Reporter: Ai venit special că era acest maraton?

Elevă: Da, a fost spontan, am venit fără programare.

N-am avut nicio emoție, pur și simplu a fost un vaccin normal. Nu am simțit nimic. A fost totul ok”, spune un tânăr.

Alți tineri recunosc că au avut nevoie de un imbold, iar faptul că au putut să se vaccineze într-un cadru familiar, printre colegii de universitate, i-a făcut să vină vineri de dimineață pentru prima doză.

Da, nu prea eram convins. Acum două săptămâni nu eram convins 100% să vin să mă vaccinez, nu aveam de gând, dar peste noapte, nu știu de ce dar m-am convins singur să vin”, spune un tânăr.

În cadrul maratonului de vaccinare destinat tinerilor, au fost amenajate trei fluxuri speciale pentru aceștia. Așadar, elevii, studenții, dar și părinții acestora vor primi serul de la Pfizer.

La maraton au venit să se imunizeze și cadre didactice ale Universității Ovidius.

Să fie deschiși, să scăpăm mai repede de treaba asta, să ne întâlnim față în față, să socializăm. În special, noi de la facultățile de Medicină, de Inginerie, acele lucrări practice de care studenții au nevoie să le vadă față în față, ci nu doar online”, a declarat conf. univ. Melat Bormambet, profesor Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă.

Organizatorii s-au gândit la mai multe modalități prin care să-i atragă pe cei de vârsta lor să vină la vaccin.

Am derulat o campanie în online pe toate rețelele de socializare, încercând să atragem cât mai mulți tineri, iar prin intermediul partenerilor noștri, am reușit să facem și niște promoții pentru tinerii care vin și sperăm să vină în număr cât mai mare. Cei de la plaja Neversea vor oferi o băutură și un șezlong studenților care se vaccinează astăzi”, a declarat Yener Ibadula, președintele Asociației Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici din Constanța.

E păcat să nu vă vaccinați. Trebuie să ne întoarcem în clasă, în primul rând și trebuie să ne întoarcem la viața noastră frumoasă”, a declarat dr. Irina Dumitru, medic infecţionist SCBI Constanța.

Până în acest moment, la nivelul județului nostru au fost imunizate peste 150.000 de persoane, conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233